Svetopisemske urice za najmlajše

14.10.2010 

Svetopisemske urice za otroke od 3. do 6. leta so se znova pričele. Lepa skupina otrok se je prvič zbrala v Marijinem domu v četrtek, 14. oktobra 2010. Skupaj smo spoznavali nebeško kraljestvo, ki je podobno trgovcu, ki išče lepe bisere. Ko najde en dragocen biser, gre in proda vse, kar ima, in ga kupi.


Tudi Marija je vse Jezusove besede čuvala v svojem srcu kakor biser. Marija je vesela, če ji pojemo in molimo. Najraje jo častimo z besedami, ki jih je slišala od angela: Zdrava Marija ... Pred mnogimi leti pa so si ljudje izmislili posebno lepo molitev. Na vrvico so nanizali kroglice in za vsako kroglico so zmolili eno zdravamarijo. Zdravamarija je kot roža, ki jo damo Mariji, zato tej vrvici rečemo ROŽNI VENEC.

Otroci so tako spoznavali rožni venec in tudi sami risali na njegove jagode mamice, očke, brate in sestre, prijatelje ..., da bi Marija vse vzela pod svoj plašč.

Vabljeni vsi, ki se nam želite še pridružiti. Svetopisemske urice potekajo pri sestrah hčera Marije Pomočnice v Marijinem domu, na Partizanski c. 6, BLED, vsak drugi in četrti četrtek v mesecu ob 17h, do meseca maja. Naslednjič se bomo srečali 28. oktobra 2010 ob 17. uri. Spoznavali bomo zgodbo o Jezusu, ki obudi mladeniča v Nainu, in priliko o rastočem žitu.

Dovolite, da vaše otroke nagovorijo čudovite zgodbe Svetega pisma ter Božja dobrota in ljubezen.

s. Martina

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon