Skrivnost Božjega

17.10.2010 

V nedeljo, 17. oktobra 2010, smo imeli v kapeli sv. Družine na Bledu predstavitev novih barvnih oken. Spregovorila sta nam avtorja: ruski slikar Nikolaj Mašukov in izdelovalka barvnih oken Irena Curk.


Nikolaj Mašukov je v uvodnem delu spregovoril o vsebini barvnih oken, ki nas uvedejo v veliko skrivnost Božje navzočnosti in delovanja. Po njegovem je skrivnost kot odprta dlan, ki nam prav zaradi odprtosti kaže perspektivo in pričakovanje. Če želimo vstopiti v dinamiko Božjega in zato tudi neskončnega, moramo pustiti, da nas nagovorijo znamenja. Barvna okna predstavljajo konkretne podobe, pa tudi mnoga znamenja. Eno izmed znamenj so osebe, ki so prikazane z zaprtimi očmi, kar nas na konkreten način povede v globino in skrivnost. Ko človek moli, zapre oči in takrat se poveže z Bogom.

Barvna okna predstavljajo dobrega Pastirja ter pet skrivnosti veselega dela rožnega venca. Bog je izbral zemljo, Marijo. Ta Božja odločitev je zelo pomembna. On je vedel in gledal, kaj vse je iz tega nastalo. Mi pa skušamo vstopati v to skrivnost korak za korakom, zdravamarija za zdravamarijo ...  Kot smo to storili to popoldne. Ob premišljevanju teh skrivnosti smo v drugem delu srečanja skupaj zmolili rožni venec. V vsako skrivnost nas je uvedla izdelovalka barvnih oken ga. Irena Curk, ki je v svojo meditacijo izlila svojo izkušnjo vere.

 

sestre z Bleda
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon