Predavanje za starše in mlade

23.10.2010 

V soboto, 23. oktobra 2010, so se pri sestrah hčera Marije Pomočnice v Marijinem domu na Bledu začela predavanja za starše, mlade in vse, ki vas tema predavanja zanima.


Prvo predavanje je bilo na temo Eksorcizem in evharistija; boj med vraževerjem in molitvijo, predavatelj je bil g. Marjan Veternik, župnik župnije Žiče s soupravo župnije Špitalič pri Slovenskih Konjicah in uradni eksorcist v mariborski škofiji.

S spodbudo k razmišljanju: »Ali ste se že kdaj vprašali, zakaj živimo, kdo je smisel našega življenja, kdo usmerja naše življenje, kdo ga vodi ...?« nas je predavatelj g. Marjan Veternik sam s svojim odgovorom uvedel v predavanje: »Vsak je rojen iz Ljubezni in se vrača k Ljubezni. Na tej poti človeku prihaja naproti Jezus, ki človeka nenehno išče.« Toda išče nas tudi hudič in želi vstopiti v naše življenje. Na kakšen način pa lahko satan vstopi v človekovo življenje? Preko neodrešenega družinskega debla, notranjih ran, osebnega greha, najrazličnejših satanističnih praks (uroki, spiritizem, vedeževanje ...), oddaljenost od Jezusa (mlačnost, nepočutnost, naivnost ...). A trdni v veri, če smo z Jezusom, se nam ni treba ničesar bati. Gospod nas bo varoval kot punčico v svojem očesu, je zaključil svoje predavanje.

 

Že danes pa vabljeni na drugo predavanje, ki bo 29. januarja 2011 z začetkom ob 20. uri in zaključkom najkasneje ob 22. uri. Predaval bo mariborski nadškof pomočnik. dr. Marjan Turnšek na temo: Vrednota družine.

 

 

s. Martina

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon