In se je začelo. Naša pot proti Angoli. Naš prvi skupni vikend.

05.12.2010 

Začele smo graditi našo skupnost. Alenka, Anita, Katja in Anja, Petra ki ni utegnila priti, Kristina (lanska in predlanska prostovoljka), sestra Metka in sestra Barbara. Zbrale smo se pri sestrah HMP na Bledu, kjer smo se že takoj prvi večer boljše spoznale preko simbolov, ki smo jih prinesle s seboj in predstavljajo naše otroštvo.


Pogovarjale smo se o skupnosti. Toliko različnih zgodb, okolij, načinov, a že tisti večer smo čutile, da smo začele graditi nek globlji odnos. Skupnost. V tem vikendu smo spoznale tudi sestre salezijanke, njihovo skupnost, ustanovitelja Janeza Boska in Marijo Mazzarello, salezijansko duhovnost, s sestrami delile hišna opravila - nekatere so celo kidale. Dobile smo prve napotke za izvedbo osebnega projekta, v katerem bomo v ljudeh poskusile zbuditi tako doživljajsko kot tudi materialno solidarnost do otrok v Angoli. Sprehodile smo se do pokopališča in jezera, občudovale naravo in se spoznavale. Kristina nam je zelo pregledno pripravila in podala osnove portugalskega jezika in me smo bile tako zagnane in imele tisoč vprašanj, da nam je na koncu zmanjkalo časa za glagole. Spoznale smo vsestransko uporabnost rute afriških žena, se preizkusile v igri Activity, s pesmijo slavile Gospoda.

 

S sestrami smo molile hvalnice, večernice, se srečevale pri obrokih, sveti maši ... Z njimi smo prižgale prvo svečko na adventnem vencu. Skupaj smo stopile v novo cerkveno leto, v adventni čas, čas pričakovanja, v nov začetek. Naj nam da Bog milosti in poguma, da bi v tem času poglobile prijateljstvo z Njim, se dobro pripravile na izkušnjo, ki nas čaka, in postale dobre prostovoljke.

 

AnjaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon