Vezilo 2013

04.01.2013 

V popoldnevu, 31. decembra 2012, je vrhovni predstojnik don Pascual Chávez, v vrhovni hiši sester HMP predstavil Vezilo za leto 2013. Kot vzgojitelj don Bosko pokažimo mladim evangelij veselja po pedagogiki dobrote. To je tema, ki nas bo spremljala v tem drugem letu priprave na dvestoletnico don Boskovega rojstva, ki ga bomo praznovali leta 2015.


Vrhovni predstojnik za leto 2013 predlaga, da poglobimo vzgojni predlog »kar je Don Bosko nudil mladim in način, ki ga je pri tem uporabljal, da je odprl njihova srca, da je osvojil njihovo zaupanje in jih oblikoval v trdne osebnosti, tako z vidika človeške, kakor duhovne rasti«.

Vezilo je sestavljeno iz dveh glavnih delov: Odkritje Preventivnega sistema in Konkretna prizadevanja Salezijanske družine.

Vrhovna mati, ki je bila navzoča skupaj z vrhovnim svetom, je sprejela Vrhovnega predstojnika, skupaj z njegovim namestnikom don Adrianom Bregolinom. Namenila jima je toplo besedo dobrodošlice, skupaj z zahvalo. Prav tako se je veselila navzočnosti številnih sester, rimske inšpektorice s. Mare Tagliaferri in inšpektorja za osrednjo Italijo don Leonarda Mancinija z njegovim svetom.

Don Pascual je po uvodni predstavitvi svoje sporočilo predstavil preko DVD zgoščenke, ki so jo pripravili v ANS-u (Agencija za salezijanske novice) in producirali v Missioni don Bosco.

Vezilo je povabilo, da bi bili v današnji družbi sveti vzgojitelji, kot don Bosko, tako, da po njegovem zgledu darujemo življenje v delu z in za mlade. Spoznanja, ki smo jih pridobili pri zgodovinskem odkrivanju Don Boskove osebnosti ne smejo iti v pozabo. Don Bosko se je z veliko predanostjo posvečal mladim in dopustil, da je Bog preko njegovih dejanj, vstopal v njihova življenja.

Mati Yvonne je v okrožnici, ki spremlja besedilo Vezila poudarila: »Vrhovni predstojnik nam z modrostjo in veliko apostolsko občutljivostjo ponuja pogumno, stvarno in daljnovidno razločevanje sveta, ki je v nenehnem razvoju in v katerem mladi živijo. Vzgojitelj je tu nenehno izzvan predvsem kot pričevalec, ki mora aktivirati nove načine oznanjevanja in vzgoje.

Sprejmimo z odprtim srcem in polno pripravljenostjo, kar nam predlaga Vezilo. To je priložnost, ki nam je podarjena, da preverimo naš življenjski stil, se skupaj utrdimo v oznanjevanju Jezusovega evangelija, tako da s pričevanjem prevzamemo temelje preventivnega sistema: razum, vero in ljubeznivost, ne le kot pedagoška načela, ampak kot bistvene elemente naše duhovnosti«.

 

Povzeto po http://www.cgfmanet.org/

s. Metka K.

Materina Okrožnica št. 933

 

VIDEO - Vezilo skrajšano (ita)

 

VIDEO - Vezilo (špa)

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon