Ostani v moji ljubezni!

15.01.2013 

Tako je naslov duhovnim vajam, ki so jih birmanci iz Preserja v vikendu do 11.-13. januarja 2013 opravili pri sestrah HMP na Bledu.


Birmanci so razmišljali o trtah in mladikah iz Janezovega evangelija. Močno je bila naglašena téma veselja. Poglabljali so se v skrivnost svete maše in odkrivali, da je sveta maša dialog, odpuščanje, obed in darovanje, k njej pa prihajamo tudi s svojimi prošnjami in zahvalami. Gledali so tudi odlomek novega filma o sv. Mariji Dominika Mazzarello, ki jih je zelo navdušil, in obiskali skupnost sester, katerim so podarili tudi tole pesem (na melodijo Glej, zvezdice Božje):

 

Oj sestre preljube, poglejte sedaj,
Preserci prišli smo v blejski vaš raj.
K vam smo prihiteli, da vam zapojemo,
prepevamo pesem vam sestram v čast.

 

Sestram so se zahvalili z besedami: Drage sestre! Ste polne veselja in prijaznosti, potrpežljive, vaša beseda vedno najde pravo mesto. Naučile ste nas veliko novega in smo vam zelo hvaležni. Hvala, ker ste nas sprejele! RADI VAS IMAMO!!! Ne pozabite nas!!! Želimo vam srečo še naprej!!!

 

V soboto zvečer so imeli čudovit veseli večer, v katerem so po načinu igre Potapljanje ladjic iskali izgubljene grozdne jagode, po njem pa še adoracijo, pri kateri smo že vstopili v praznik Jezusovega krsta, ki smo ga s slovesno sveto mašo, ki jo je daroval g. Peter Pučnik, skupaj s starši obhajali v nedeljo. Vsi, mladi in njihovi starši, so odhajali zelo zadovoljni, hvaležni in veseli. Birmanci pravijo, da so poglobili svojo vero in se naučili, da nas Jezus ljubi bolj kot kdor koli drug in kjerkoli smo in da je Bog z nami v vsakem trenutku, veliko o sv. Mariji Dominiki Mazzarello in sestrah HMP, biti iskren in pošten, deliti stvari z drugimi, biti dober in prijazen do prijateljev tudi v težkih trenutkih, pokrižati se vsako jutro, sodelovanja v skupini, da lahko en vikend zdržijo brez mobitela in preživijo ter veliko novih pesmi.

 

s. Katja
Predstavitev dela po skupinah

Prilika o zakladu in biseru

Birmanci prejmejo svetinjice s podobo Svetega Duha

Nedeljska sveta maša skupaj s starši
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon