Pastoralni študijski dan

20.01.2013 


Da bi bili srečni tukaj na zemlji in v večnosti - te don Boskove besede so bile geslo pastoralnega študijskega dneva, ki smo ga hčere Marije Pomočnice imele v soboto, 19. januarja 2013 na Gornjem trgu v Ljubljani.Na začetku srečanja smo obhajale sveto mašo, ki jo je daroval salezijanec Marko Košnik, in nas spodbudil naj nam ta odmik od vsakdanjega dela pomaga k medsebojnemu srečanju in poglabljanju, ki bo obrodilo sadove tudi za naše delo z mladimi.

V dopoldanskem delu smo po uvodni dinamiki prešle k predstavitvi dela prispevka s seminarja o preventivnem sistemu, ki so se ga nekatere izmed nas udeležile v Magdeburgu leta 2011. Razmišljale smo o pojmovanju srca v Svetem pismu, pri sv. Frančišku Saleškem ter pri don Bosku in materi Mariji Dominiki ter o tem, kaj pomeni vzgajati s srcem in srce s tremi sestavinami preventivnega sistema: razumom, vero, ljubeznivostjo. Predstavljene vsebine smo poglobile še v uri osebnega razmišljanja in molitve. Po sestrinsko podeljenem kosilu in odmoru smo popoldanski del začele s kratko igro. V skupinah pa smo načrtovale vzgojo za osvobajanje od sebičnosti k ljubezni, od nagona k razumu, od greha k delovanju Svetega Duha v različnih vzgojnih situacijah, s katerimi se srečujemo pri našem delu.

Zaključna molitev je bila izraz hvaležnosti za prejeto karizmo, sledila pa ji je še beseda inšpektorice s. Damjane Tramte ter druženje.

Hvaležne smo Bogu in druga drugi za medsebojno srečanje ter nova spoznanja.

 

s. Majda M.

 

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon