Do you speak English? Sprechen Sie Deutsch?

16.08.2013 

V poletnih mesecih se je v Marijinem domu kar naprej nekaj dogajalo. Vsak dan je kdo prišel ali odšel, sprejeli smo različne skupine in posameznike, nekatere za eno noč, druge za več dni.


Počitnikovale so nekatere sestre, družine, otroci in mladi, prespali kolesarji, romarji, prostovoljci, poleg duhovnih vaj za sestre pa so tudi otroci in mladi pri nas preživeli nekaj dni počitnic bodisi z duhovno-kulturno bodisi z duhovno-jezikovno vsebino.

 

V dneh od 14.-18. julija 2013 je 24 otrok in mladih, starih 10-14 let, skušalo poglobiti svoje znanje angleščine in nemščine. V petih jezikovnih skupinah so s pomočjo mentoric Yvonne, s. Barbare P., Tine, Andreje, Urške in Tanje vsako dopoldne in še del popoldneva odkrivali nove besede, študirali slovnico, brali, pisali, se pogovarjali, peli, gledali filme, se igrali, ustvarjali poezijo in dramske igre ... Dogajanje so počitniško dopolnile popoldanske in večerne dejavnosti v obliki delavnic, izleta, iger, kopanja, gledanja filma, obhajanja svete maše, druženja. Vsako jutro so pri katehezi s. Katje spoznavali don Boska ter razmišljali o svetosti, veselju, dolžnostih, pobožnosti in Mariji. Eno popoldne so sprejeli goste iz skupnosti Barka, ki so spregovorili o svojem življenju in delu.

 

Program Počitniško učenje tujih jezikov se je sklenil s sveto mašo, ki jo je vodil g. Vinko Cingerle SDB in so se je udeležili tudi starši udeležencev, ter kratkim programom, s katerem smo ob fotografijah podoživeli vse pretekle dni, posamezne jezikovne skupine pa so predstavile, kar so se naučile in ustvarile. Razšli smo se veseli in hvaležni ter z upanjem, da se še srečamo.

 

s. Katja
Jutranja kateheza

Jezikovne skupine

Delavnice

Mentorice pri pogovoru

Obisk z Barke

Velika igra

Sveta maša
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon