Vse je mogoče tistemu, ki veruje

10.09.2013 

V Marijinem domu so v času devetdnevnice v pripravi na birmo opravili duhovne vaje mladi iz Cirkovc. Udeležili so se večnih zaobljub s. Martine, Primoža in Janeza, potem pa se odpravili na Bled.


Takole piše animatorka Lucija:

VSE JE MOGOČE TISTEMU, KI VERUJE, se je glasilo geslo naših duhovnih vaj, ki smo se jih udeležili animatorji iz Cirkovc in birmanci.

Polni zanimanja in odprtega srca smo se najprej udeležili svete maše na Rakovniku. Za večino je bila to posebna izkušnja, saj priča takšnemu velikemu dogodku nismo vsak dan. Še posebej lepo je bilo, da smo sedeli za bendom. Skupaj z njimi in vso Cerkvijo smo prepevali in slavili Gospoda. Tako smo ta svečani dogodek - večne zaobljube s. Martine ter salezijancev Primoža in Janeza - še posebej dobro spremljali in bili blizu. Verjamem, da se je vsakega dotaknilo in pustilo zanj globoko sporočilo.

Po sveti maši smo bili povabljeni na pogostitev, za kar smo neizmerno hvaležni. Pomagali pa smo deliti pecivo, da so se lahko gostje okrepčali.

Nato smo se odpravili na Bled v Marijin dom, kjer bivajo hčere Marije Pomočnice. Sestre so birmancem veliko povedale o don Bosku. Nekateri so zanj prvič slišali, drugi so že nekaj vedeli o njem. Imeli smo tudi skrinjico ZANIMA.ME. Oddali smo listke z vprašanji, karkoli nas je zanimalo, smo lahko vprašali. Zvečer so sestre prijazno odgovarjale.

Prva tema je bila VERUJEM V BOGA OČETA. Spoznavali smo, kako je nastal svet, kdaj je nastal itd. Veliko jih je imelo ''napačno'' mišljenje oz. razmišljali so tako, kot jih učijo v šoli. Sedaj pa so se marsikaj novega naučili in spoznali. V manjših skupinah so imeli priložnost iskati po Svetem pismu. Brali smo odlomke in o njih razmišljali. Za nekatere je bilo to kar naporno, ampak ko smo bili naslednji dan v skupinah, so že vedeli kako in kaj. Hitro so se učili in pokazali tudi interes. Po večerji smo si privoščili sprehod ob Blejskem jezeru. Imeli so priložnost druženja med sovrstniki, z animatorji ter sestrami. Spraševali in pogovarjali smo se o različnih stvareh. Birmanci so bili odprti in vedoželjni. Ogledat smo si odšli tudi cerkev sv. Martina. Dan smo zaključili z adoracijo. Slavili in hvalili smo Gospoda, skupaj prepevali slavilne pesmi, molili, brali odlomke iz Svetega pisma. Vsak sam se je lahko v miru in tišini pogovoril z Jezusom. Z odprtim srcem in ljubeznijo do Njega je imel vsakemu kaj spregovoriti.

Zjutraj je sledila jutranja telovadba in molitev. Pregovor pravi: Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo. :) Naslednja tema je bila VERUJEM V JEZUSA KRISTUSA. Naredili so si svojo ter Jezusovo osebno izkaznico. Imeli smo tudi kviz o ''slavnih'' osebah. Imeli smo delo po skupinah. Nato pa sveta spoved. Med spovedjo smo imeli izpraševanje vesti ter peli pesmi. Po kosilu smo skupaj s starši, sestrami in brati sodelovali pri sveti maši. Zahvalili smo se Bogu za vse prejete darove, za sestre in njihovo pripravljenost na sodelovanje z nami. Verjamem da so birmanci veliko odnesli in se tako dobro pripravili na sprejem darov Svetega Duha. Pa tudi animatorke smo se veliko naučile in poglobile odnos z Bogom.

HVALA BOGU!

 
Večne zaobljube s. Martine, Janeza in Primoža

Meditacija stvarjenja

Predstavitev dela v skupinah

Spokorno bogoslužje
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon