Sprejem neveste v domači skupnosti

10.09.2013 

Po izpovedi večnih zaobljub se je s. Martina v nedeljo, 8. septembra 2013, vrnila na Bled v svojo skupnost.


Najprej so je na dvorišču v špalirju pričakali navdušeni mladi birmanci in animatorji iz Cirkovc, ki so se udeležili slovesnosti na Rakovniku, potem pa nadaljevali z birmanskimi duhovnimi vajami v Marijinem domu. Po pozdravu z valom so jo pritegnili v bans Dal Congo alla Lituania. Po sveti maši so ji tudi čestitali in izročili voščilnico ter ji zapeli pesem.

Zvečer pa je praznovala skupnost. Po zahvali s. Martine smo uprizorili njeno priljubljeno risanko Jajo in Pajo iščeta vzgojitelja. Gospod Vratovinc - mesar, trgovec, veleposestnik in kmet - jima je podtaknil Gargamela, saj se jima je zdel ata Smrk premajhen in gospodar backa Jona prestrog, véliki pujs Melkijad pa - pujs. Ko je dedek Bedenko ugotovil prevaro, je prepričal svoja dva vnuka, da bi raje vzela sister Toffsy (tu je treba pripomniti, da so s. Martino zaradi njenih skodranih las nekoč oklicali za Toffsy ...). Predočil jima je vse njene dobre lastnosti: ima velike oči za salezijansko asistenco, velik nasmeh, ki izraža veselje, ki vodi k svetosti, mišice, ker je kot Marija pomočnica med mladimi, križ, ki je znamenje pripadnosti skupnosti, modestin, ki kaže na ustanovitelja Družbe sv. Janeza Boska in sv. Marija Dominike Mazzarello, veliko srce, v katerem prebiva Sveti Duh, in pajčolan na glavi, saj je kot Bogu posvečena oseba izpovedala zaobljube čistosti, uboštva in pokorščine.

Po prizorčku je s. Martina dobila torto. Tako bolj majhno, saj bo po dnevu praznovanja in glede na večerno uro zadostovala. Pa je imela nekaj težav z rezanjem; torta je bila namreč plastična, v škatli pa se je skrival - krompir! Je pa za tolažbo dobila še drugo torto; ta pa je bila v obliki - jogija. Jogi torta nas je spomnila na vsakotedensko prenašanje jogijev, ko pripravljamo Marijin dom na prihod vsake nove skupine.

Na tak način smo s. Martini čestitali, da je Toffsyjeva pojoča travica zapela njej. Ne zato, ker bi ji bilo česa žal, pač pa zato, ker je naredila pomemben korak v življenju in si želi oznanjati ter si prizadevati za Resnico, ki je v Bogu, kot je izraženo tudi z geslom zaobljub: "Posveti nas v Resnici." Kot skupnost smo ji želele povedati, da se veselimo z njo in jo v tem poslanstvu tudi podpiramo.

In kot nas ona vedno na poseben način spominja, da je potrebno klicati Svetega Duha nad vse delo, mišljenje, ... smo ga tudi ta večer klicati med nas s pesmijo Sveti Duh, posveti nas, da bi bilo veselje toliko večje in lepše.

skupnost HMP z Bleda

 
Voščilo mladih

Risanka

Jajo in Pajo pri g. Vratovincu kupujeta vzgojitelja

Veliki pujs Melkijad ne bo pravi ...

Dedek Bedenko

Sister Toffsy ima veliko srce

Skupnost gleda risanko

Darilce za s. Martino

Nasveti s. Cilke za rezanje torte

Krompirjeva torta

Jogi torta

A tu notri je pa pena?
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon