Mladi redovniki in redovnice

18.10.2013 

Mladi redovniki in redovnice se vsako leto zberemo na skupnem vikendu. Tako je bilo tudi letos. Dneve od 11.-13. oktobra 2013 smo preživeli v Marijinem domu na Bledu, kjer so nas gostile hčere Marije Pomočnice.


 


Na vikendu se nas je zbralo okoli 25 redovnikov in redovnic, ki še nimamo večnih zaobljub. Pisano druščino smo sestavljali hčere Marije Pomočnice, uršulinke, usmiljenke, šolske sestre, notredamke, frančiškani, kapucini, jezuiti, in cistercijani. Hvaležni smo KORUS-u, ki nam te vikende omogoča, veseli pa smo bili tudi naših "odraslih" bratov in sester, ki so vsaj nekaj časa ali pa ves vikend preživeli z nami in delili z nami svoje izkušnje.

 

Ti vikendi so sicer namenjeni skupnemu druženju, spoznavanju, molitvi in poglabljanju kake teme. Letošnji je nosil naslov Duhovnost v vsakdanjem življenju. O tem sta skupaj z nami razmišljala uršulinka s. Judita Mihelčič in jezuit p. Damjan Ristič. Preko dela v manjših skupinah, pričevanja, molitve ob Božji besedi in podelitve smo skupaj odkrivali, kaj sploh je duhovnost, kaj nam osebno to pomeni, kakšne so naše duhovne prakse, kje se srečujemo s Kristusom, katere so pasti in skušnjave v duhovnem življenju, kakšna je vloga skupnosti pri tem.

 

Naše srečanje smo sklenili s sveto mašo v blejski župnijski cerkvi sv. Martina, ki jo je daroval salezijanec g. Peter Pučnik, in z romanjem na Blejski otok, kjer smo Mariji v čast zapeli litanije. Razšli smo se v velikem veselju zaradi pristnega srečanja z Jezusom in med nami ter z veliko hvaležnostjo za dar poklica, z obnovljenim navdušenjem za življenje v Gospodovem duhu in pripravljenostjo za pričevanje, kako čudovit je Bog.

s. KatjaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon