Duhovna obnova za salezijansko družino

01.12.2013 

V soboto, 23. novembra 2013 smo obhajali 112. obletnico prihoda salezijancev na Rakovnik. Pot so jim takrat s svojo zavzetostjo in globoko željo, delati za dobro mladih po don Boskovem zgledu, pripravili salezijanci sotrudniki. Prav na to obletnico se je na Rakovniku, na letnem srečanju, zbrala vsa Salezijanska družina. Poleg salezijancev in sotrudnikov, še hčere Marije Pomočnice, člani Združenja Marije Pomočnice, bivši gojenci in gojenke in drugi prijatelji sv. Janeza Boska in Marije Pomočnice.


Kot tistega ponedeljka, 13. maja 2013, ko smo se zbrali ob don Boskovih relikvijah za duhovno obnovo, smo se tudi tokrat zbrali skupaj s tem namenom. Duhovno obnovo smo začeli z molitvijo rožnega venca in litanijami pred Najsvetejšim. Priložnost je bila tudi za sveto spoved. Sledila je sveta maša v čast salezijanskim mučencem, ki jo je vodil inšpektor salezijancev in oče salezijanske družine v Sloveniji, g. Janez Potočnik.
Po sveti maši pa smo se zbrali v dvorani glasbene šole, si ogledali film o božjem služabniku Andreju Majcnu, ki nas je znova navdušil za pot svetosti. V nadaljevanju pa je inšpektorica hčera Marije Pomočnice s. Damjana Tramte preko slik v nas znova obudila spomin na tisti ponedeljek, 13. maj 2013, ko smo bili zbrani ob don Bosku. Koliko lepega in koliko milosti smo doživeli tisti dan! Še danes ostaja v nas okus veselja in hvaležnosti, predvsem pa okus medsebojne povezanosti. Takrat nam je bil tudi slovesno izročen dokument Osebna izkaznica. Listina karizmatične identitete don Boskove salezijanske družine, ki ga je vrhovni predstojnik izročil lani januarja vsej Salezijanski družini, da bi se v nas okrepila duhovna in apostolska identiteta. O tem dokumentu nam je v zaključnem delu spregovoril salezijanec g. Franček Maršič. Duhovno obnovo smo zaključili s kosilom in bogatim klepetom in druženjem.

s. Martina G.
Božji služabnik Andrej Majcen

V svetišču Marije Pomočnice - pozdrav inšpektorice s. Damjane Tramte

V razmišljanju

Nagovor g. Frančka Maršiča
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon