Adventne duhovne vaje v tišini

19.12.2017 

Adventno romanje svetih popotnikov Marije in Jožefa je bilo gotovo romanje z malo izrečenimi besedami, z veliko tišine in veliko slišanih besed, misli, čutenj, pričakovanja ... ohranjanja v srcu, kar se je zgodilo med njima in Bogom ... ter velika skrivnost, ki sta jo nosila ...

Podobno romanje v zunanji tišini in notranjem poslušanju besed so izkušali udeleženci duhovnih vaj v tišini, ki so potekale od 7. do 10. decembra 2017 v Marijinem domu na Bledu. Utihnili so glasovi iz okolice, slišal se je glas voditeljice duhovnih vaj, ki je bil glas razlage Besede in življenja ... oživeli so glasovi srca, spominov, ran, tolažbe ... dogajala so se srečanja z Gospodom, ki posluša, čuti, govori, zdravi ...in srce se je pripravilo na dogodek božične noči.

 


Udeležence je spremljalo pričevanje Janeza Krstnika, ki je oznanjal krst spreobrnjenja ter živa skrivnost, da nas je Jezus krstil v Svetem Duhu in nam dal svoje sinovsko življenje, da bi se lahko vrnili k Očetu. Trdno je bilo spoznanje, da je edina zares pomembna stvar v življenju 'ostati v Njem'.

Tako so se ob poglobljeni pripravi na spoved zazrli v vprašanje, kaj je resnica in prisluhnili odgovoru Florenskega, da se resnično kesanje lahko rodi le znotraj ljubečega odnosa z Bogom, ki je naš Oče.

In nenazadnje so ob priliki o petih nespametnih in petih modrih dekletih doživeli, kako pomembno je gledati na življenje s konca ter kako se tega pogleda učimo pri Evharistiji, ki vse naše življenje spreminja v razsežnost večnosti.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon