Letošnje birmanske duhovne vaje v Marijinem domu

24.04.2018 

Sestre smo 20.-22. 4. skupaj s sodelavci izvedle še zadnje duhovne vaje za birmance širom Slovenije v tem šolskem letu. Sicer pa so se nam tekom leta na tem programu pridružili birmanci s štajerskega, ljubljanskega, gorenjskega konca in iz Zasavja.


Skupaj z animatorji ter svojimi dušnimi pastirji so birmanci spoznavali pomen krsta v povezavi z birmo in v vsakdanjem življenju. Poglobili so poznavanje krstnih simbolov in delovanje Sv. Duha v vsakem krščencu skupaj z njegovimi sedmerimi darovi; obnovili krstne obljube in se priporočili lastnim krstnim zavetnikom; imeli priložnost za spoved; se seznanili z življenjsko zgodbo mladega Carla Acutisa, ki je na poti razglasitve med blažene; žgali Carlove oz. svetopisemske misli na lesene ploščice; se pogovarjali o zorenju za pravo ljubezen in o vlogi Boga pri tem; zadnji dan pa so prisluhnili povezavi med vsemi tremi zakramenti uvajanja (krst, birma in evharistija). Nekaj časa je bilo namenjenega delu po skupinah ter osebni molitvi, saj je prav izkušnja notranjega dialoga z Gospodom močna popotnica za življenje mladega človeka.

Poleg tega pa so bili birmancem nadvse dragoceni odmori za medsebojno druženje, igranje nogometa, badmintona in drugih iger, za občudovanje blejske narave itd.

To potrjujejo tudi njihove izjave tekom leta:

- Naučila sem se, kdo je moj zavetnik ter kdaj godujem.

- Najbolj se me je dotaknil pogovor o predzakonski spolnosti ter kaj pravzaprav pomeni ljubezen.

- Naučil sem se biti bolj potrpežljiv in izročati se Bogu.

- Dotaknile so se me življenjske zgodbe sester.

- Spoznala sem nove prijatelje.

- Spoved je bila super.

- Dobro je bilo, da smo lahko igrali ročni nogomet.

- Spoznala sem, da moram najprej ljubiti sebe, da bom ljubezen lahko delila naprej.

- Skupaj smo se veliko smejali in peli.

Nekaj besed spodbude in razmisleka o zakramentu sv. birme smo namenile tudi staršem birmancem ter jih spodbudile, naj bodo prvi kateheti svojih otrok tudi v prihodnje.

Vse letošnje birmance in njihove družine pa vsem vam priporočamo v molitev, da bi se pustili voditi in oblikovati Sv. Duhu še naprej.

 

sBP
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon