3. DRG večer s skupino SPES

Vabimo na 3. večer Duhovno Ritmične Glasbe  – 12. januar 2012 ob 20.00 na Grad Rakovnik, v Ljubljani.


Opis skupine: SPES je glasbena skupina, ki izvaja širok repertoar, zlasti duhovnih pesmi, med njimi avtorske. Skupino sestavljajo tri sestre: Bojana, Urška in Monika. Njihov namen je v glasbi odkrivati lepoto, se z njenim izvajanjem dotakniti src, z njo pričevati in osrečevati ljudi. Zasedba si je nadela ime SPES, kar pomeni upanje. Vsak trenutek življenja je upanje, ki ga je potrebno v polnosti živeti. Naše največje upanje je On, ki je Ljubezen. Skozi vso to glasbeno pot pa jih, čeprav krhke in slabotne, a močne v Njegovem objemu, vodi želja oznanjati, kako nas Bog neizmerno ljubi, in spoznanje, da je živeti lepo!

Napovednik večera: Jezusovo rojstvo – božji dotik. Naše življenje – božji dotik. Slišali bomo pesmi, ki govorijo o Ljubezni (z veliko) in ljubezni, ki je posledica naveze z Njim in se kaže v naših dejanjih v vseh življenjskih situacijah. Naš Bog je čudovit! Ni daleč stran, ampak je vedno navzoč med nami. Vse težave, na prvi pogled nerešljive, se na koncu vedno razpletejo tako, kot je za nas dobro. In prav v tem lahko začutimo Božji dotik.

Večer bo skozi pesem in besedo spregovoril o pomenu Boga v našem življenju. Slišali bomo veliko avtorskih pesmi skupine SPES, priredb, in skupaj z njimi zapeli že znane duhovno – ritmične pesmi.

Bog je ves čas z nami in želi, da začutimo Njegov dotik in Njegovo neizmerno ljubezen.