Don Bosko do konca zvest Mariji

Don Bosko je 15. junija 1863 govoril mladim: »Neki svetnik je imel videnje. Videl je dve lestvi, ki sta se dotikali nebes: ena je bila rdeča, druga pa bela. Na vrhu prve je bil Jezus, na vrhu druge pa Devica Marija. Mnogi so se podali po rdeči lestvi, a že po nekaj klinih so padli na tla. Znova so poskušali, pa so zopet padli. Nihče ni mogel priti do vrha. Tedaj jim je bilo rečeno, naj se oprimejo bele lestve, in vsi so z lahkoto prišli do vrha. Zapomnite si to! Skoraj nemogoče je iti k Jezusu drugače kot preko Marije.« (MB, 676)

Mati, s teboj se učim zmagovati, dvigati pogled kvišku, na vrhove, kjer zrak je čist, duh sproščen, srce pri Bogu, pesem na ustih in ljubezen v srcu, ki premaga vse ovire. Marija, vedno mi ostani Pomočnica, da ti ostanem zvesta hčerka in »živ spomenik don Boskove hvaležnosti Božji Materi«. Ob duhovnem očetu don Bosku in sv. Mariji Dominiki Mazzarello je odkrilo moje srce: »Reševati duše in pozabljati nase!«

Marija, ki je v sanjah don Bosku zaupala dekleta, ki so živela na cesti na trgu Vittorio v Torinu prepuščene same sebi ter je v videnju pokazala Mariji Mazzarello drugo skupino deklet, da bi poskrbela zanje, zdaj zaupa nam dekleta, mlade tega časa, ki so na poseben način potrebni pozornosti usmeritve in podpore.

s. Bernarda G.