NAPOVEDNIK DOGODKOV

Duhovne vaje v tišini

sreda, 25 Avg 2021 – nedelja, 29 Avg 2021

18:30 – 13:00

V duhovnih vajah človek globlje spoznava Boga in odkriva sebe kot ljubljenega božjega otroka, v svoji krhkosti in veličini, grešnosti in odrešenosti. V tihoti molitve ob Božji besedi se srce očiščuje in postaja sprejemljivo za Božjo ljubezen. Na tej poti ga spremlja duhovni spremljevalec, ki zanj moli in mu pomaga razbirati vzgibe, ki se porodijo v molitvi. Tako se okrepljen v zaupanju, veri in ljubezni vrača v vsakdanje življenje.

Vodi: s. Marija Imperl

Prijavnica je na tej povezavi.

Dodatne informacije: imperl.marija@gmail.com; 041 982 866.

___________________________________________

PRIČEVANJA
Biti na osebno vodenih duhovnih vajah v tišini zame pomeni na novo sprejemati bližino in velikodušnost Boga, ki me ima neskončno rad.
Tina

Osebno vodene duhovne vaje v tišini so bile kratke, a so mi odprle povsem nov pogled na molitev. Izklopiti sebe, da lahko slišiš Boga, ni lahko. Skrbno izbrani svetopisemski odlomki, teološka razlaga, tišina in pogovor o molitvi so mi pomagali, da sem lahko sprejela, kar mi je Gospod v svoji neskončni ljubezni namenil dati.
Še enkrat hvala za čudovite duhovne vaje!
Urška

Spomnim se, kako sta me pred leti dve prijateljici vabili na duhovne vaje v tišini. »V tišini?! Ne ne, vidve kar pojdita,« sem jima odgovorila. A že čez eno leto je v meni dozorela želja po takšnih duhovnih vajah.
In sem šla. Najprej v Šentjernej, potem pa dvakrat na Bled.
Zame je to zelo možna izkušnja, ko se učim velikih reči: ponižnosti pred Gospodom, kakšna je pravzaprav veličina Boga, kako se prepustiti Njegovi zastonjski ljubezni …
Težko bolj konkretno opišem, kar doživljam v sebi. Vem pa, da me takšen odmik napolni.
Tu se zgodi nekaj izredno lepega za mojo dušo. Bog se je dotakne na poseben način – nežno in očetovsko – in ji razodeva drobce modrosti.
Duhovne vaje v tišini so mi dale slutiti, da naša vera skriva ogromne zaklade. Tu sem začela okušati, da gre za nekaj ve? – da Bog Presega vse moje predstave. Zato takšno izkušnjo toplo priporočam vsakemu, ki išče globlji stik z Gospodom. Mogoče je koga tišine malo strah. Tudi mene je bilo, zato pa sem na prvo povabilo mojih prijateljic odgovorila nikalno. Sedaj pa se takšnih DV veselim in se vsaki? znova v veselem pričakovanju sprašujem: Le kaj mi bo Gospod tokrat pripravil?
Kristina

Kraj dogodka

Marijin dom
Partizanska cesta 6
Bled, 4260

Prispevek

Po dogovoru