GLAS MISIJONARKE SESTRE ZVONKE MIKEC


“Na misijonu začnemo zgodaj. A nikoli ni pretežko, ko je treba zgodaj vstati. … Naša hiša, naše posestvo je odprt prostor, kjer vedno prihajajo in odhajajo ljudje, odrasli in otroci. Nekateri pridejo po vodo, drugi pridejo kupit zelenjavo, ki jo pridelujemo, nekateri  pridejo povedat svoje težave in probleme in vsem skušamo nekako skočiti na pomoč. Na misijonu imamo noviciat, internat za 100 deklet in šolo za 2000 učencev,” je v pogovoru povedala sestra Zvonka, misijonarka v Mozambiku.

Že kot deklica je zaznala lepoto misijonskega poklica, pozneje pa v sebi vse bolj odkrivala poklicanost v redovniški in misijonski poklic. Njeno delovanje v Afriki se je začelo v Angoli, po osemnajstih letih pa je dobila novo poslanstvo in odšla v Mozambik, kjer deluje že šesto leto. Rada je misijonarka in z veseljem je pripovedovala o njihovem misijonu in o svojem delu.

Omenila je tudi, da je lahko vsak od nas misijonar, kadar se prepusti Božji ljubezni. Naj nam bo to spodbuda, da bomo radi in z veseljem pričevali o Ljubezni s konkretnimi dejanji.

Več o njenem misijonskem poslanstvu najdete tukaj.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja