»Grem jaz!« s sv. Marijo Dominiko in kakor ona

 

Zaključuje se poletno oratorijsko dogajanje. Vsako leto prinese toliko veselja, izzivov, nove rasti za posameznike in občestva! In vsako leto ima poseben ton, ki ga daje osrednji lik oratorija. Letos je to sveta Marija Dominika Mazzarello, ki je z don Boskom ustanovila Družbo hčera Marije Pomočnice. Njen »Grem jaz!« je zaokrožil po vsej Sloveniji. Otroci, mladi in odrasli so začutili utrip srca deklice, dekleta in končno Bogu posvečene žene, ki je po tem geslu oblikovala vse svoje življenje. Spoznali so njeno veliko voljo do dela, njeno veselje do življenja in neomajno zaupanje v Boga in Njegovo ljubezen, njeno iznajdljivost pri premagovanju težav… Bila je vsa za Boga in vsa za mlade.
Prva septembrska sobota je posvečena srečanju animatorjev oratorija na Rakovniku. Ob tej priložnosti smo zopet zazrti v lik svete Marije Dominike Mazzarello. Na poseben način bo zaživel v eni svojih duhovnih hčera: s. Metka, hčerka Marije Pomočnice, bo izpovedala večne zaobljube. Kakor Marija Dominika želi biti vsa za Boga in vsa za mlade.

»Grem jaz!« ki nagovarja prenekatera srca, naj za vse (p)ostane spodbuda za drobne vsakdanje in velike življenjske odločitve! To je goreča prošnja, ki jo sestre hčere Marije Pomočnice v tem obdobju v molitvi dvigamo k Bogu. Seme, ki je posejano, naj prinese obilen sad!

s. Damjana Tramte
inšpektorica HMP