Nič ne odtehta …

Res je prijetno preživeti lenoben dan na plaži, a ga odtehta en sam iskren nasmeh otroka, ki me premaga pri vodni igri na oratoriju. Preplesan večer s prijatelji je super, a se neskončno raje zbudim ob zvoku kravjega zvonca na Uskovnici zelo zgodaj zjutraj, pa niti slučajno nisem jutranji tip človeka. Dobro je, da si poleti vzamemo čas zase.


Kaj pa čas za Boga? Najpomembnejši odnos mojega življenja, a vendar v poplavi obveznosti pogosto pozabim, kako pomembno je, da si načrtno vzamem čas Zanj. In v izjemno pestri ponudbi počitniških duhovnih programov je to tako enostavno. Vsak lahko najde kaj zase, le odločiti se je potrebno. Jezus je dejal: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem. To je največja in prva zapoved. Druga pa je njej podobna: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.«


Ne pozabimo na bližnje. Oratoriji, počitniški programi za otroke, invalide, misijoni… potrebujejo nas, mlade, navdušene kristjane! Poiščimo Jezusa v soljudeh, ki nas potrebujejo. Darujmo svoj čas, veselje in ljubezen in si dovolimo vse to tudi prejeti. Počitnice, kako čudovit Božji dar in hkrati priložnost za vsakega izmed nas. Izkoristimo jih!

Živa Štiglic