Popoldanski oratorij

 

Program je nastal na pobudo staršev z Bleda, ki so iskali rešitev, kam usmeriti svoje otroke po pouku, da bodo kvalitetno preživeli čas do njihove vrnitve iz službe. Predvsem so želeli najti možnosti za starejše otroke, ki nimajo organiziranega podaljšanega bivanja v šoli. Obrnili so se na sestre in tako se je leta 2013 začel razvijati program Popoldanski oratorij.


Program poteka v Marijinem domu na Bledu, kjer je na razpolago dovolj prostora za igro, učenje in različne aktivnosti (dvorišče, travnik, dvorana). Tu se odvijajo družabne in socialne igre, ustvarjalne in praktične delavnice, udeleženci pa imajo tudi možnost individualne učne pomoči. Program se neprestano razvija in širi. Tako smo leta 2015 začeli s filmsko delavnico in posneli kratek film o svetem Martinu.


Popoldanski oratorij poteka vsak teden v šolskem letu od torka do četrtka v popoldanskem času od 13.00 do 17.30. Udeleženci se lahko programa udeležijo kadarkoli v časovnem okviru in za toliko časa, kot potrebujejo, ne glede na njihovo versko pripadnost ali socialni položaj družine.


Program povezuje otroke, jih spodbuja k druženju in skupni igri, ter jim omogoča tudi osebnostno rast. Izvajalci programa in mladi prostovoljci so vedno navzoči med otroki in skrbijo, da je vzdušje na oratoriju res salezijansko.