PROGRAMI ZA MLADE IN ODRASLE

Duhovne vaje za mlade in odrasle

Na duhovnih vajah se tako mladi kot odrasli srečujejo ob svetopisemskih odlomkih in svetih podobah, kjer vstopajo v globino Božje besede in življenja. Prepletajo se nagovori, osebna in skupna molitev, pogovor in tišina.


Duhovne vaje v tišini za mlade in odrasle

Na duhovnih vajah v tišini udeleženci globlje spoznavajo Boga, odkrivajo sebe kot ljubljenega Božjega otroka, vse to pa ob Božji besedi in svetih podobah. Tako okrepljeni v zaupanju, veri in ljubezni do Boga in sočloveka se vračajo v vsakdanje življenje.


Pogovor

Iščeš svojo pot in ne veš kako naprej? Se želiš bolj intenzivno posvetiti odkrivanju Božjega načrta za svoje življenje?

Kdor želi zares duhovno rasti in napredovati v svojem življenju, globoko v sebi čuti, da potrebuje sogovornika in spremljevalca. Še posebej, če je pred pomembno življenjsko izbiro, kot je življenjski stan, ali pa pred kakšno drugo veliko odločitvijo.

 »V življenju, zlasti pred pomembnimi odločitvami, sem srečeval druge ljudi, razsvetljene s Svetim Duhom, ki so mi pomagali k spoznanju, da je življenje poklic in naloga darovanja. Vodili so me, da sem poslušal Gospodov klic in sprejel poslanstvo, ki mi ga je zaupal« (nekdanji vrhovni predstojnik salezijanske družbe Pasqual Chavez v imenu don Boska v Poslanici salezijanskemu mladinskemu gibanju 2011).

Bog nas pošilja, da bi se medsebojno podpirali in spremljali na življenjski poti, zato smo vam tudi sestre hčere Marije Pomočnice na razpolago za pogovor.