PROGRAMI ZA PREDŠOLSKE OTROKE

Svetopisemske urice za predšolske otroke

»Jezus ljubi vse otroke, malčke vse na svetu tem … «

Verska vzgoja otrok se začne že v najnežnejšem obdobju. »V otrokovi duši je neko jasno spoznanje o Bogu, ki pa ga ne zna opisati. Ve, kdo in kakšen je Bog, in hrepeni po njem. Tisti hip, ko nas je Bog ustvaril in smo izšli iz njegovih rok, smo se srečali z njim. Duša se tega srečanja spominja. Če mu Boga predstavimo v pravi luči, nam bo otrok prisluhnil. V svoji notranjosti bo našel harmonijo med lastnim spoznanjem in našimi besedami. Postal bo srečen in umirjen.« (s. Joži Merlak, fma, ki je v Sloveniji začela s Svetopisemskimi uricami za najmlajše).

Svetopisemske urice so namenjene otrokom od 3. do 6. leta. Skupaj spoznavamo čudovite zgodbe Svetega pisma. »Otroci se poglabljajo v Božjo besedo in ob njej doživljajo pristno srečanje z Bogom.« (s. Joži Merlak, fma). V Marijinem domu potekajo v obdobju od oktobra do maja.

V sklopu svetopisemskih uric za najmlajše istočasno in ločeno potekajo tudi svetopisemske urice za osnovnošolce in odrasle. Pogosto so istočasno vključene cele družine, zato lahko govorimo o družinski katehezi. Poleg tega imajo vse skupine isto izhodišče, tj. isti svetopisemski odlomek za posamično srečanje, ob katerem se družine doma lahko še bolj poglobljeno ustavijo.