Stična mladih 2010

Srečati se je poseben dogodek za mlade: vzbuja želje in pričakovanje. Srečati se z mladimi je za vzgojitelje najpomembnejši trenutek: pomeni, da je v srcu še vedno želja in pričakovanje. Jezus se je srečeval z ljudmi. Njegova želja po srečevanju je izražena v stavku: »Srčno sem želel jesti z vami to pashalno večerjo« (Lk 22,15) ali »Pojdimo drugam, v bližnja naselja, da bom tudi tam oznanjal, kajti za to sem prišel.« (Mr 1,38) …

Letos nas bo spremljalo njegovo srečanje z mladeničem, ki ga je zaprosil, da bi spoznal, kaj naj dobrega naredi v svojem življenju, da bo deležen večnega življenja. Jezus mu je odgovoril z vsem svojim bistvom, saj je evangelist zapisal: »Jezus se je ozrl vanj, ga vzljubil in mu dejal: “Eno ti manjka: pojdi, prodaj, kar imaš, in daj ubogim, in imel boš zaklad v nebesih; nato pridi in hôdi za menoj!”« (Mr 10,21).

Geslo Festivala Stična mladih 2010 »Ozrl se je vame in me vzljubil« (prim. Mr 10,17) lahko postane način srečevanja v novem pastoralnem letu: srečati se, ozreti se nanje, jih vzljubiti in jim znati reči pravo besedo.

s. Majda P.