Arhiv novic, januar 2013

30.12.2013  Praznik Svete družine

Sestre na Bledu smo se na poseben način veselile praznika Svete družine, saj je prav njej posvečena tudi naša kapela. Skupaj z verniki smo jo včeraj pri sveti maši počastili, se Bogu zahvalili za dar naših družin in mu izročili vse stiske, ki jih družine doživljajo.

26.12.2013  Nova misijonarka

Skupaj z novoletnim voščilom smo iz vrhovne hiše v Rimu na božični dan prejele novico, kam vrhovna mati pošilja 14 novih misijonark. Med njimi je naša s. Metka Kastelic. Po zaključenem letu priprave bo poleti odšla oznanjat Kristusa brazilski mladini, v inšpektorijo Brezilija San Paolo.

Sestri Metki in ostalim novim misijonarkam želimo obilo Božjega blagoslova in Marijinega varstva!


26.12.2013  Nov življenjepis o s. Anici Žitek

s. Anica Žitek HMP
* Krog, 19.2.1921 - † Torino, 29.9.1947

 

Sestra Anica Žitek ni želela životariti, ampak zares živeti, okušati življenje v vsem, kar je prinašalo. Od otroških let dalje ji ni bilo prizaneseno s težkimi preizkušnjami. Solze bolečine je znala kmalu nadomestiti s smislom in vedrino. Od kod njena skrivnost veselega življenja?

Izkušala je, da jo Bog ljubi, jo sprejema in ji je blizu. V vztrajnem iskanju je najdevala odgovore na mnoge zakaj.

Kot sestra salezijanka (hči Marije Pomočnice) je želela prinašati Božjo ljubezen mladim, zlasti tem, ki jih je življenje za marsikaj prikrajšalo.26.12.2013  Adventne duhovne vaje

 

HIŠA KRUHA za vsakega!
duhovne vaje za študente in mlade v poklicih,
Bled, 13.-15. 12. 2013

"Ti si moj ljubljeni sin/hči, nad teboj imam veselje!" Kolikokrat nam to šepeče Jezus na uho, pa ga ne slišimo ali ga nočemo slišati, ne čutimo njegove prisotnosti ali bežimo pred njim. Zakaj? Želi nam vendar sporočiti, da nas ima rad take, kakršni smo. Govori nam, da smo tako kot njegov kruh tudi mi: izbrani, blagoslovljeni, razlomljeni in podarjeni.

Adventne duhovne vaje so bile priložnost, da smo se malo umaknili iz drvečega sveta, polnega informacij in obveznosti, ki nas vlečejo iz ene smeri v drugo. Čas, da smo lahko ob predavanjih prisluhnili Božji besedi, v tišini se posvetili sebi ter ob delu v skupini odkrili, da je še nekdo, ki čuti, razmišlja podobno kot mi. Med nami ni manjkalo smeha ob obedu, presenečenj in sladkanja s torto, sprehoda okoli jezera, petja in plesa ob kitari, glasnih pogovorov in navdušenja ob igri ročnega nogometa. Pa tudi duhovni voditelji so bdeli nad nami, bili so naši učitelji, vzorniki, a hkrati prijatelji in zaupniki. In v vsem tem dogajanju je bil v središču med nami Jezus, v podobi otroka, v podobi kruha, v podobi križanega. Še bolj smo čutili njegovo navzočnost pri sveti maši in njegovo odpuščanje pri sveti spovedi.

Mogoče se marsikdo izmed nas prej ni zavedal, kakšne blagoslove je v življenju že prejel. Pa ne le to, vsi imamo možnost blagoslavljati druge, njihove misli, besede in srce (s križem na čelo, usta, srce). Ko bomo občutili svojo krhkost, ranljivost, se naučili odpuščati, takrat bomo lahko v polnosti zaživeli in blagoslavljali tudi druge. Človek je najbolj izpolnjen, ko se daje drugim, ko jim podari svoje veselje, svoje misli ali svoj čas.

Nataša Uršič

 


22.12.2013  Svetopisemske urice na Bledu

Tudi v letošnjem šolskem letu na Bledu potekajo svetopisemske urice. Na prvem srečanju smo se zbrali trije otroci, potem pa vsakič več, tako da nas je zdaj enajst. Z nami so s. Katja Balažic, ga. Brigita Lukman, s. Barbara Močenik in s. Julka Jeklar.

19.12.2013  Bratstvo, temelj in pot do miru

Izšla je poslanica papeža Frančiška za 47. svetovni dan miru, ki bo potekal 1. januarja 2014. Dokument z naslovom Bratstvo, temelj in pot do miru nas spodbuja h graditvi miru v družinah, v mednarodnih odnosih ter v finančnem in gospodarskem svetu.


V poslanici, papež Frančišek poudari, da je bratstvo treba odkriti, ljubiti, doživeti, oznanjati in o njem pričevati. »Bratstvo je namreč temeljna razsežnost človeka, ki je bitje odnosov. Živo zavedanje te odnosnosti nas vodi, da vidimo in obravnavamo vsako osebo kot pravo sestro in pravega brata,« piše papež.

 

Izvor vsakega bratstva je družina, kjer se učimo te drže s pomočjo odgovornih vlog vseh družinskih članov, predvsem pa matere in očeta. Da bi bolje razumeli to poklicanost človeka k bratstvu, je pomembno, da poznamo Božji načrt, ki je predstavljen v svetih spisih, v nadaljevanju piše papež in spregovori o Abelu in Kajnu, ki sta v osnovi brata. Njuna pripoved nas uči, da je človeštvo poklicano k bratstvu, opozarja pa tudi na tragično možnost izdaje tega bratstva. O tem pričuje vsakodnevni egoizem, ki je osnova mnogih vojn in krivic. Mnogi ljudje umirajo izpod roke brata in sestre, ki se ne znajo prepoznati kot taki, da so namreč ustvarjeni za vzajemnost, občestvo in dar. Bratstvo po Frančiškovih besedah izhaja iz Boga, ki je Oče vseh ljudi. Gre za osebno in konkretno ljubezen, ki s tem, da je sprejeta, postane dejavnik, ki spreminjanja življenje in odnose z drugimi ter uči solidarnosti. Človeško bratstvo je obnovljeno z Jezusom Kristusom in v njem. Križ je dokončni prostor utemeljitve bratstva.


Papež dodaja: »Z zaskrbljenostjo spremljamo naraščanje raznih vrst stiske, izključevanja, osamljenosti in različnih oblik patološke odvisnosti. Takšna revščina se lahko preseže samo preko ponovnega odkritja in ovrednotenja bratskih odnosov znotraj družin in skupnosti, preko delitve veselja in žalosti, težav in uspehov, ki spremljajo življenje oseb."

»Vsaka naša dejavnost,« še zapiše papež Frančišek, »mora biti zaznamovana z držo služenja osebam, predvsem tistim najbolj oddaljenim in neznanim. Služenje je duša tistega bratstva, ki gradi mir.«


povzeto s spletne strani Radia Vatikan


19.12.2013  EVANGELII GAUDIUM

"EVANGELII GAUDIUM - EVANGELJSKO VESELJE napolnjuje srce in celotno življenje ljudi, ki se srečajo s Kristusom; ljudi, ki pustijo, da jih Kristus odreši greha, žalosti, notranje praznine, osamljenosti." Tako se začenja apostolska spodbuda svetega očeta Frančiška, ki je izšla v torek, 26. novembra 2013.


15.12.2013  Odpoved glavni vlogi zaradi višjih ciljev

18-letna Maria Luce Gamboni je uspela! Bila je izbrana na avdiciji za vlogo Julije v novem muzikalu Romeo in Julija..., le nekaj dni pred prvim nastopom pa je dekle, znana pevka iz Pesara v Italiji, projekt opustilo, saj so od nje pričakovali, da bo v nekemj prizoru zaigrala pomanjkljivo oblečena, le v prosojni tuniki.

 


12.12.2013  Adventna duhovna obnova z birmanci

Na adventnem srečanju birmancev iz župnije Kranj - Drulovka, ki je potekalo v soboto, 7. decembra, v Marijinem domu,  smo pripravljali prostor Prihajajočemu in ga prosili: "Verujem, pomagaj moji neveri!"


05.12.2013  Drugi vikend birmancev z Vrhnike

Sveta birma je zakrament potrditve v veri. Ob podelitvi tega zakramenta birmanec prejme Božjo milost in darove Svetega Duha: dar modrosti, dar umnosti, dar svéta, dar moči, dar vednosti, dar pobožnosti in dar strahu Božjega. Da pa bi birmanec lahko sprejel vse te darove, ki mu jih bo podaril Sveti Duh se mora na to pripraviti. Zato smo se animatorji skupaj z Vrhniškim kaplanom odločili, da se udeležimo priprav na birmo v obliki birmanskega vikenda, od 29. novembra do 1. decemra, pri hčerah Marije Pomočnice na Bledu z naslovom Vse je mogoče tistemu, ki veruje.

 


05.12.2013  Prvi vikend birmancev z Vrhnike

Od 22. 11. do 24. 11. 2013 se je del vrhniških in podlipskih birmancev udeležilo Duhovnih vaj pred birmo, ki so jih povezovale sestre HPM. Kot vedno smo na Bled prišli z mešanimi občutki. Ti so bili prisotni tako pri aminatorjih kot tudi pri birmancih. Kot vsaki birmanci, ki pridejo sem, niso vedeli, kaj jih na Bledu čaka. Zato so bili sprva zadržani, malo preizkušali nas, animatorje kot tudi sestre.


01.12.2013  Duhovna obnova za salezijansko družino

V soboto, 23. novembra 2013 smo obhajali 112. obletnico prihoda salezijancev na Rakovnik. Pot so jim takrat s svojo zavzetostjo in globoko željo, delati za dobro mladih po don Boskovem zgledu, pripravili salezijanci sotrudniki. Prav na to obletnico se je na Rakovniku, na letnem srečanju, zbrala vsa Salezijanska družina. Poleg salezijancev in sotrudnikov, še hčere Marije Pomočnice, člani Združenja Marije Pomočnice, bivši gojenci in gojenke in drugi prijatelji sv. Janeza Boska in Marije Pomočnice.


29.11.2013  Bodoči voditelji svetopisemskih uric

Usposabljanje za voditelje in voditeljice svetopisemskih uric je potekalo v soboto, 16. novembra, na Rakovniku, kjer sta nas s. Joži Merlak in s. Ivica Oblak preko nasvetov in veliko praktičnih vaj opogumili in navdušili za vodenje Svetopisemskih uric.25.11.2013  Mogočno se dvigni nam spev iz srca

 

Marijin dom so prejšnji vikend, od 16. do 17. oktobra 2013, napolnili glasovi župnijskega mešanega pevskega zbora iz Šempetra pri Novi Gorici.


25.11.2013  Filmski večer

"Kaj je zame čudež? Kaj je zame vera?" smo se spraševali tako otroci in mladi kot tudi odrasli v uvodnem delu filmskega večera, ki se je zgodil v soboto, 16. oktobra 2013, v Marijinem domu na Bledu.


15.11.2013  Zbor Salezijanskega mladinskega gibanja

 

V petek in soboto, 8. in 9. novembra, smo se v Dominikovem domu na Pohorju zbrali predstavniki skupin in organizacij, ki v Sloveniji delujejo v don Boskovem duhu. Tema letošnjega Zbora Salezijanskega mladinskega gibanja je bila salezijanska mladinska duhovnost.


04.11.2013  Zaključek 5. inšpektorialnega zbora

Inšpektorialni zbor, ki se je začel v soboto, z duhovno obnovo za vse sestre in nadaljeval v nedeljo z dopoldanskim delom, v katerem je inšpektorica s. Damjana Tramte predstavila življenje inšpektorije v preteklih šestih letih ter s popoldanskim delom, ko smo so se nam pridružili nekateri laični sodelavci in člani salezijanske družine.
V naslednjih dveh dneh molitve, pogovorov in doživljanja sestrske povezanosti smo zborovalke še naprej skušale prisluhniti Svetemu Duhu, da bi spoznale, kako prenoviti življenje, da bi bile naše skupnosti zares topli domovi Božje prisotnosti in pristnih medsebojnih odnosov, kjer bi se mladi in vsi, ki vstopijo vanj, mogli srečati z ljubečim Bogom. V ponedeljek zvečer se nam je pridružil slovenski salezijanski inšpektor g. Janez Potočnik, v torek pa hrvaški salezijanski provincial g. Pejo Orkić. Oba sta z nami delila Kruh Besede in salezijanske karizme.
Izvolile smo zastopnico, ki se bo poleg inšpektorice s. Damjane Tramte, prihodnjo jesen v Rimu udeležila vrhovnega zbora, s. Majdo Pangeršič.
Izdelale smo načrt poklicne pastorale in si ob koncu zadale tri usmeritve, ki bodo naše skupnosti spremljale v naslednjem šestletnem obdobju: Božji pogled, trud za askezo časa in prizadevanje za pristne medsebojne odnose.


29.10.2013  Srečanje Inšpektorialnega zbora s sodelavci

 

 

V nedeljo, 27. oktobra, smo se nekateri sodelavci, ki z veseljem sodelujemo s sestrami HMP pri raznih programih, odzvali povabilu »Bodimo danes skupaj z mladimi DOM, ki oznanja evangelij«. To je bila vodilna misel 5. zbora slovensko-hrvaške inšpektorije Družbe hčera Marije Pomočnice.


28.10.2013  Otvoritev 5. inšpektorialnega zbora

Dvorana Marijinega doma na Bledu se je 26. oktobra napolnila s sestrami iz vse slovensko-hrvaške inšpektorije. To je bil za nas sestre dan duhovne obnove, da bi prenovljene in odprte Svetemu Duhu začele s 5. inšpektorialnim zborom, v katerem se pregleda prehojena pot in se začrtajo smernice za prihodnost.

 


18.10.2013  Mladi redovniki in redovnice

Mladi redovniki in redovnice se vsako leto zberemo na skupnem vikendu. Tako je bilo tudi letos. Dneve od 11.-13. oktobra 2013 smo preživeli v Marijinem domu na Bledu, kjer so nas gostile hčere Marije Pomočnice.


 


11.10.2013  V koga verujem?

Župnija Ljubljana - Šentvid je od 4. do 6. oktobra pripeljala svoje birmance v Marijin dom k sestram HMP na duhovne vaje z naslovom "Vse je mogoče tistemu, ki veruje". Z velikim veseljem so jih spremljali in spodbujali njihovi animatorji in kaplan g. Gašper. 


02.10.2013  Duhovne vaje žalskih birmancev

Mladi iz župnije Ljubljana-sv. Križ so v vikendu od 27. do 29. septembra 2013 v Marijinem domu na Bledu opravili duhovne vaje v pripravi na prejem zakramenta svete birme.

20.09.2013  Sveta Lucija ponosna na zbor

Že četrto leto smo se pevci cerkvenega pevskega zbora Svete Lucije zbrali od 13. do 15. septembra v Marijinem domu, kjer smo imeli intenzivne vaje.


10.09.2013  Sprejem neveste v domači skupnosti

Po izpovedi večnih zaobljub se je s. Martina v nedeljo, 8. septembra 2013, vrnila na Bled v svojo skupnost.

10.09.2013  Vse je mogoče tistemu, ki veruje

V Marijinem domu so v času devetdnevnice v pripravi na birmo opravili duhovne vaje mladi iz Cirkovc. Udeležili so se večnih zaobljub s. Martine, Primoža in Janeza, potem pa se odpravili na Bled.

07.09.2013  Večne zaobljube s. Martine Golavšek

»Zakaj si izbrala redovno življenje?« marsikdo vpraša s. Martino.
Njen preprost odgovor je: »Ker želim biti srečna; ker sem našla ženina Jezusa, ki me ima neizmerno rad in jaz Njega in ker želim, da bi mnogi mladi srečali Jezusa.«

 

Ta svoj odgovor Jezusu je s. Martina Golavšek potrdila z večnimi zaobljubami v Družbi hčera Marije Pomočnice na Rakovniku, 7. septembra 2013. Ob njej smo bile sestre vseh slovenskih in hrvaških skupnosti, domači, sorodniki, župljani in mnogi mladi, ki si prišli na jesensko srečanje animatorjev oratorija.


05.09.2013  Sporočilo Matere za mir

Vrhovna Mati s. Yvonne Reungoat vabi sestre, da bi se odzvale goreči prošnji papeža Frančiška k molitvi za mir. Vsa Cerkev je namreč povabljena, da se v soboto, 7. septembra, združi v skupni molitvi in postu ter prošnji za mir.

 28.08.2013  "Skupaj je lepše"

Tudi letos je naša  Skupina družin Župnije sv. Jerneja Apostola z Opčin imela skupne počitnice. Preživeli smo teden dni, od 10. do 18. avgusta v  Marijinem domu na Bledu, kjer so nas gostile sestre hčere Marije Pomočnice.


16.08.2013  Do you speak English? Sprechen Sie Deutsch?

V poletnih mesecih se je v Marijinem domu kar naprej nekaj dogajalo. Vsak dan je kdo prišel ali odšel, sprejeli smo različne skupine in posameznike, nekatere za eno noč, druge za več dni.


25.07.2013  Salezijanska mladina na svetovnem dnevu mladih

Na svetovnem dnevu mladih v Braziliji sta s salezijansko mladino navzoča tudi vrhovni predstojnik salezijancev don Pascual Chávez Villanueva in vrhovna mati hčera Marije Pomočnice M. Yvonne Reungoat. Dopoldan, 23. julija sta dala poročilo za salezijanske medije. Krščansko življenje se lahko povzame v dveh klicih: »Pridi, spoznaj in hodi za Jezusom kot navdušen učenec ter pojdi in oznanjaj vero drugim, da bo postala luč in življenje vseh.« V teh besedah je don Pascual povzel intervju.

30.06.2013  Duhovno – počitniški teden na Bledu

Od 25. do 29. junija 2013 se je pri sestrah hčera Marije Pomočnice na Bledu odvijal Duhovno - počitniški teden Bled pod drobnogled v poeziji in prozi.


19.06.2013  Duhovne vaje za HMP

Teden duhovnih vaj je za vsako izmed HMP težko pričakovan teden v letu. 13 sester se nas je 9. junija zbralo v naši skupnosti na Bledu, najprej na študijskem dnevu, naslednji dan pa smo vstopile osemdnevne v duhovne vaje.


29.05.2013  Zahvalna sveta maša za obisk don Boskovih relikvij na Bledu

Na praznik Marije Pomočnice, 24. maja, smo v župnijski cerkvi sv. Martina na Bledu obhajali zahvalno sveto mašo za obisk don Boskovih svetih relikvij, ki smo jih na Bledu sprejeli 5. in 6. maja 2013.


20.05.2013  Svetnik med nami - odmev na srečanje na Bledu

V teh dneh svetnik, ki je v mesecu maju obiskal tudi Bled, zapušča Slovenijo in nadaljuje svojo pot. V pogledu nazaj sem srečna, ker sem del velike in čudovite svetovne zgodbe. V spoznanju, da se Božja milost želi razliti prav na vse ljudi sem vedno znova navdušena, ker Bog izbira zelo domiselne poti, kako se dotika src ljudi.

 


13.05.2013  Vikend za animatorje na Bledu

Minuli vikend, od 10. do 12. maja, smo mladi iz župnije Šenčur in Jesenic, preživeli na Bledu pri sestrah hčerah Marije Pomočnice v Marijinem domu.

13.05.2013  Mir in veselje v srcu - odmev na srečanje z don Boskom na Bledu

 

Romanje

 

vernih in upajočih, trudnih na poti življenja,

žalostnih, objokanih, razočaranih in obupanih,

trpečih in tistih brez cilja,

oskrunjenih, zavrženih, v srcu krvavečih,

močnih in mogočnih, ponižnih, ponižanih in ubogih

starih in mladih, poročenih, samskih, posvečenih.

Veselih, radoživih, raztresenih in mirnih.

Velikih in malih, v samoti, s prijatelji, sestrami, brati...

K tebi don Bosko,

K Svetniku med nami, za nas!

Ki nam prinašaš milost.

Ki nas povežeš s Svetim in Božjim, da bi bili srečni tukaj in v večnost!


 


06.05.2013  Don Boskova navzočnost je ganila mnoga srca

 

Po včerajšnjem slovesnem sprejemu v župnijski cerkvi sv. Martina na Bledu in prenosu don Boskovih relikvij k sestram hčeram Marije Pomočnice, se je začelo molitveno bdenje, ki nas je povedlo v nov dan, v praznik sv. Dominika Savia.05.05.2013  Don Bosko je sanjal tudi Bled

 

»'Valdocco. Don Boskova zemlja. Ne vstopaj raztresen. Glej jo, kot polje, ki je bilo posejano, kot hišo, kjer je živel tvoj oče. Poslušaj.' Te besede nas pozdravijo, ko vstopimo v Turinu, v Valdoccu na dvorišče, kjer je toliko let živel za Boga in za mlade sveti Janez Bosko.27.04.2013  Pripravljalni vikend na Bledu

Zadnji vikend v aprilu so pri sestrah hčerah Marije Pomočnice na Bledu potekale priprave na počitniške programe za otroke in mlade, ki se bodo odvijali junija in julija v Marijinem domu. Srečali smo se animatorji, ki bomo sodelovali na Duhovno počitniškem tednu "Bled pod drobnogled v poeziji in prozi" in mentorji, ki bomo sodelovali na tednu Počitniškega učenja tujih jezikov.


15.03.2013  »Daj mi piti« - postne duhovne vaje

 

Zgodba o Jezusu in Samarijanki nam pripoveduje o prav posebnem dogodku ob vodnjaku. Jezusova prošnja »Daj mi piti« in besede »Vsak, kdor pije od te vode, bo spet žejen. Kdor pa bo pil od vode, ki mu jo bom jaz dal, ne bo nikoli žejen« so milostni trenutek. To je post, čas tišine in duhovne rasti.12.02.2013  Duhovne vaje birmancev iz Šmartnega ob Paki

Birmanci iz Šmartnega ob Paki so 8. in 9. februarja 2013 preživeli v Marijinem domu na Bledu pri sestrah HMP na duhovnih vajah z naslovom Ostani v moji ljubezni.

06.02.2013  Duhovne vaje druge skupine šenčurskih birmancev

Med 1. in 3. februarjem 2013 je v Marijin dom na Bled na birmanske duhovne vaje prišla že druga od treh skupin mladih iz Šenčurja.


31.01.2013  Poslanica SMG 2013


Tudi letos je vrhovni predstojnik Pascual Chavez mladim iz salezijanskega mladinskega gibanja napisal poslanico ob prazniku sv. Janeza Boska.


Pojdite in pričujte o veseli veri

Naučite se biti srečni, ko postajate Kristusovi učenci in misijonarji mladih

Don Boskovo pismo mladim SMG


29.01.2013  Ostani v moji ljubezni!

Duhovne vaje v pripravi na birmo je v vikendu od 25.-27. januarja 2013 v Marijinem domu pri sestrah HMP na Bledu opravila prva od treh skupin birmancev iz Šenčurja.


24.01.2013  Svetopisemske urice na Bledu

V Marijinem domu na Bledu pri sestrah HMP že več let potekajo svetopisemske urice. V tem šolskem letu jih vodim s. Katja Balažic skupaj s s. Julko Jeklar in animatorjem Vidom Smukavcem.

22.01.2013  Predavanje p. Tadeja Strehovca

V nizu predavanj smo v tem pastoralnem letu na tretjem večeru, 19. januarja 2013 gostili dr. patra Tadeja Strehovca, ki nam je spregovoril na temo: Kristjani pred izzivi sodobne družbe: vera, družina in življenje. Pater Tadej nas je v svojem razmišljanju prestavil v leto 1913 in nam poskušal v spomin priklicati nekatere dogodke, ki so zaznamovali tudi naš kraj Bled do leta 2013.


20.01.2013  Pastoralni študijski dan


Da bi bili srečni tukaj na zemlji in v večnosti - te don Boskove besede so bile geslo pastoralnega študijskega dneva, ki smo ga hčere Marije Pomočnice imele v soboto, 19. januarja 2013 na Gornjem trgu v Ljubljani.15.01.2013  Ostani v moji ljubezni!

Tako je naslov duhovnim vajam, ki so jih birmanci iz Preserja v vikendu do 11.-13. januarja 2013 opravili pri sestrah HMP na Bledu.


11.01.2013  Duhovne vaje birmancev iz Kovórja in Vodic

V vikendu od 4.—6. januarja 2013 so v Marijin dom na Bled prišli mladi iz Kovórja in Vodic, da bi opravili duhovne vaje v pripravi na prejem zakramenta svete birme.

05.01.2013  Veselo silvestrovanje v Marijinem domu

Zadnja dva dneva v letu 2012 in prvi dan novega leta 2013 so Marijin dom na Bledu napolnili otroci, mladi in starši.


04.01.2013  Vezilo 2013

V popoldnevu, 31. decembra 2012, je vrhovni predstojnik don Pascual Chávez, v vrhovni hiši sester HMP predstavil Vezilo za leto 2013. Kot vzgojitelj don Bosko pokažimo mladim evangelij veselja po pedagogiki dobrote. To je tema, ki nas bo spremljala v tem drugem letu priprave na dvestoletnico don Boskovega rojstva, ki ga bomo praznovali leta 2015.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon