Adventne duhovne vaje na Bledu

V Marijinem domu na Bledu smo se od 9. do 11. decembra na adventnih duhovnih vajah zbrali študentje in mladi v poklicih. Ob duhovnem vodstvu Boštjana Jamnika in s. Danijele Kordeš smo spoznavali, kaj je resnična ljubezen.

Razmišljali smo o osebah, ki so nas do sedaj spremljale in po katerih nam je Gospod kazal svojo ljubezen. Srečali smo se s Pavlovo hvalnico ljubezni in razmišljali o vrednotah, kot so potrpežljivost, služenje. Iz svetopisemskega odlomka smo spoznavali ljubezniv pogled v odnosu Jožefa in Marije. Ob tem smo se spraševali, kakšna očala sami nosimo in kakšen pogled imamo na svet. Preko teme rodovitnost smo si skušali odgovoriti na vprašanje poklicanosti in poslanstva.

Pester vikend nam je pomagal poglobiti odnos z Bogom. Prepletalo se je osebno delo v tišini, pogovor v skupini, molitev, spokorno bogoslužje, spoved, sveta maša in druženje. Ob vsem tem smo si vzeli čas tudi za sprehod okoli Blejskega jezera. Vikend je v dobri družbi hitro minil. Vsak izmed nas je oblikoval sklep, ki ga bo skušal udejanjiti, z ljubeznijo. Vse, kar namreč naredimo iz ljubezni za ljubezen, bo ostalo. Domov se vračamo veseli v zavesti, da smo ljubljeni Božji otroci. Njegova ljubezen je popolna in nikoli ne mine.

 

Urška Ivančič