Datum beatifikacije s. Marije Troncatti

Vrhovna predstojnica hčera Marije Pomočnice, m. Yvonne Reungoat, sporoča svoji redovni ustanovi datum, ko bo s. Marija Troncatti prišteta k blaženim. V nadaljevanju je besedilo pisma:

Predrage inšpektorice, predstojnice vizitatorij in vse sestre!

Z velikim veseljem prihajam k vam, da vam sporočim to, o čemer me je pravkar obvestil glavni postulator, g. Pierluigi Cameroni: sveti oče je dovolil, da se obred prištetja k blaženim Božje službanice, s. Marije Troncatti HMP, obhaja v kraju Macas, kjer je sedež Apostolskega vikariata Méndez (Ekvador), v soboto, 24. novembra 2012.
Slovesnost bo v imenu svetega očeta vodil kardinal Angelo Amato SDB, prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov.
Vabim vas, da se Bogu Očetu zahvalimo za ta cerkveni dogodek, ki je neizmeren milostni dar, na katerega se Družba pripravlja. Prosim vas, da molite, da bodo vse HMP in vzgojne skupnosti sprejele sporočilo, ki ga ta goreča misijonarka izroča vsem nam.
Ko se pripravljamo na slovesnost beatifikacije, vsem priporočam, da poglobite poznavanje lika s. Marije Troncatti. Zato bi bilo dobro organizirati razna srečanja, kjer bi jo bolje spoznali, jo vzljubili in se k njej zatekali. Posebno je potrebno pomagati dekletom in fantom, da se približajo tej čudoviti misijonarki, ki je z dejavno vero in veselim upanjem vsem oznanjevala in pričala za Jezusovo ljubezen.
Sproti vam bomo posredovale novice, ki jih bomo glede organizacije slovesnosti beatifikacije prejele s strani Kongregacije za zadeve svetnikov.
Ljubeče vas pozdravljam in nad vas kličem Božjega in Marijinega blagoslova. Marijo Pomočnico je s. Marija Troncatti tako zelo ljubila in čutila njeno navzočnost vsak trenutek svojega življenja.
Lep praznik obiskanja Device Marije voščim!

Rim, 29. maj 2012
s.Yvonne Reungoat