Dnevi SALEZIJANSKE DUHOVNOSTI

Od 15. do 18. januarja 2015 sem med 350 udeleženci bila deležna veselja na Dnevih salezijanske duhovnosti, ki se v Rimu vsako leto organizirajo za člane salezijanske družine. Tega daru sem se zelo vesela in ob zaključku še mnogo bolj, saj je doživetje tistih dni preseglo moja pričakovanja. Prav vsaki bi privoščila teh nekaj dni življenja v Rimu, kjer se doživi bogastvo tridesetih vej Salezijanske družine. Ne bom vam pisala povzetkov vseh lepih predavanj in pričevanj, saj jih lahko najdete na spletni strani in si tudi ogledate nekatere posnetke. Rada bi samo podelila z vami svoje veselje:

Lepo je bilo poslušati vrhovnega predstojnika, ki je bil v svoji preprostosti očeta in brata, ves čas z nami.

Čudovito je bilo tudi srečanje z našo Materjo, ki si je vzela poseben čas za srečanje z vsemi navzočimi HMP in novinkami obeh noviciatov.

Posebej mi je veliko pomenil obisk s. Mire in seveda tudi srečanje s skoraj vsemi našimi »Rimljankami«. Hvaležna sem vsaki, ker jaz kljub iskreni želji res ne bi zmogla vseh obiskati.

Za konec naj povem le še misel, ki mi od teh dni najbolj odmeva:

Delajmo z don Boskom in kot don Bosko. – Ne pastoralno enakih projektov ampak z ognjem, kot ga je za mlade njegovega časa imel on.

s. Simona Komar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja