Duhovno-počitniški teden

Komaj se je šola dodobra zaključila, že se je na sončnem Bledu zbrala osnovnošolska mladina iz vse Slovenije. Malo pred njimi smo, prav tako iz vseh koncev Slovenije, sem prispeli animatorji, tu pa so nas pričakovale sestre.

Prvo skupno popoldne in večer smo preživeli v duhu spoznavanja hišnega reda, urnika, drug drugega pa tudi glavnega junaka – rdeče niti tega tedna – Carla Acutisa.

Naslednje jutro se nas je večina zbudila celo uro pred načrtovanim vstajanjem. Dan smo začeli s telovadbo, molitvijo in zajtrkom. Podrobneje smo spoznali Carlovo življenjsko zgodbo, o kateri smo se nato pogovarjali v skupinah. Popoldan smo v delavnicah izdelovali lončke za vijolice in imeli veliko igro. V torek so pri nas gostovali kar štirje duhovniki. Priložnost smo izkoristili za spoved. Popoldne smo želeli zaplavati v jezeru, kar nam je na žalost preprečilo vreme. Ni pa nam moglo preprečiti ogleda filma in delavnice na katerih smo barvali in risali na krožničke. Kasneje smo obhajali sveto mašo v župnijski cerkvi.

V sredo smo se kljub slabi vremenski napovedi pogumno odpravili na romanje. Romali smo na bližnjo cerkvico sv. Katarine, kjer smo s tamkajšnjim župnikom Matijo obhajali sv. mašo in imeli veliko igro. Spet nam je malce ponagajal dež, zato smo se s pomočjo ljudi, ki so z avtomobili priskočili na pomoč, vrnili v Marijin dom. Po napornem dnevu smo si privoščili večer poln veselja, smeha in zabave.

Že je bil tu četrtek, praznik sv. Petra in Pavla. V dvorani smo obhajali sv. mašo, lotili pa smo se še ene delavnice – izdelovali smo okrasne škatlice. Imeli smo tudi veliko igro in zvečer po skupinah tekmovali v nekakšnem kvizu vprašanj in iger.

Zadnji dan, v petek, smo končno posadili vijolice in imeli še eno veliko igro. Veseli smo pričakali starše, katerim smo s pomočjo filmčka predstavili naš teden in z njimi obhajali sv. mašo.

Teden je bil doživet, zabaven in poučen. Vsem je hitro minil. Se vidimo naslednje leto!

Animator Vid