KATEHEZA ZA OTROKE ob cvetni nedelji in velikem tednu

Bližajo se velikonočni prazniki in vsi se sprašujemo, kako jih bomo preživeli. Prav gotovo zelo drugače, kakor smo navajeni. Ob vsem, kar zdaj pretresa svet, trdno verujemo in vemo: Bog nas ljubi. Poslal je svojega Sina na svet, da bi nas odrešil. Jezus je za nas daroval svoje življenje na križu. Premagal je smrt in greh. Vstal je od mrtvih in ŽIVI z nami. Vsak trenutek našega bivanja je blagoslovljen z Njegovo navzočnostjo. Želimo vam pomagati, da boste skupaj z otroki polno in veselo praznovali to skrivnost.

Vsak dan lahko na mizo pogrnete prtiček, postavite križ in prižgete svečko. Nato preberete odlomek iz Svetega pisma in zapojete primerno pesem.

Pred nami je cvetna nedelja.

Z otroki lahko pogledate katehezo, ki jo najdete na povezavi:

Sprehodite se v naravo in naberite zelenje za presmec, nato ga doma skupaj izdelajte in z njim okrasite križ. Od velikega petka dalje ga lahko tudi zataknete za streho, kakor so to delali naši predniki. Na tak način so prosili Boga, naj jih blagoslavlja in varuje požara, toče, viharjev, bolezni in vseh drugih nesreč. Najpomembnejše pa je, da Jezusa sprejmemo v svoje srce in svoje življenje, da mu damo prvo mesto – kot kralju. On je kralj, ki prihaja krotko in nevsiljivo. Prinaša nam mir in ljubezen.