Letošnji začetki

V začetku poletja sem dobila obvestilo, da me bodo oktobra sprejeli v študentski dom na Gornjem trgu. Obvestilo me je zelo razveselilo, saj me je vedno zanimalo, kako je živeti kot študent v domu. Znance, prijatelje in sorodnike sem povprašala po njihovih izkušnjah. Vsi so mi toplo priporočali ta način skupnega bivanja v letih, ko še vedno zorimo, se včasih iščemo in spoznavamo široka obzorja sveta.

Kako sem se odločila ravno za ta dom? Hm … v njem stanuje moja zelo dobra prijateljica, brez katere sploh ne bi vedela, kako čudovit dom se skriva v lepi ulici pod gradom! Če je njej všeč, moram pa še jaz poskusiti!

Od takrat je že dolgo in zunaj se je ohladilo, zunaj je že vse pobarvano v tople barve …

Sedaj sem v novem domovanju, zelo zadovoljna s sobo, ravno prav veliko, z razgledom na krošnje dreves. Spoznala sem se že z vsemi sostanovalkami in sestrami. Nova imena, novi obrazi, polno ponudbe za različne dogodke, nekaj novih pravil, veliko poti v hiši, ki je pravi labirint, na izbiro je kar nekaj možnosti za sodelovanje na tem ali onem področju …

Pri novih stvareh nikoli nisem gotova v pravilnost odločitve. Zaupam, da je na nek način prav, da sem tu in da bo letošnje leto nekaj posebnega.

študentka