Marijina družbica v domu starejših v Murski Soboti

Otroci so bili več kot točni, ko smo se v soboto, 15. 3. 2014 dobili ob 10.00 v domu starejših v Murski Soboti. Naš namen je bil obiskati in razveseliti starejše ter tudi sami sebe obogatiti z novo izkušnjo.

Po uvodnem ogrevanju in vajah za »nastop«, smo se prestavili v sosednjo sobo, kjer so nas prijazno sprejeli tako osebje kot oskrbovanci doma. Za skupen začetek smo izbrali pesem, ki jo vsi znamo – tako mladi kot starejši. To je pesem: Mi se imamo radi. Potem smo se jim na kratko predstavili in jim predstavili prizor iz življenja s. Anice Žitek. Vmes smo vključili glasbene vložke z instrumenti, ki so jih otroci prinesli s seboj. V spomin na naše srečanje v domu so otroci oskrbovancem izročili angelčka, ki so ga sami izdelali iz žlice. Iz žlice pa zato, ker je s. Anica tolikim revežem dala jesti in so jo imenovali »angel dobrote«, »angel veselja«… Potem pa so oskrbovanci predlagali kar nekaj ljudskih (narodnih) pesmi, ki smo jih skupaj zapeli. Vzdušje je bilo res prijetno in prijazno.

Ob zaključku našega obiska v domu smo pa namenili še molitvi in izročitvi Mariji, kot storimo na naših mesečnih srečanjih.

Seveda pa nismo zapustili doma lačni, saj so nas gostoljubno pogostili.

Obogateni z novo izkušnjo smo se razšli.

 

sLN