Oratorij v Pečarovcih

V tednu od 28. junija do 4. julija 2010 smo se otroci in mladi iz župnije Pečarovci tudi letos zbirali na oratoriju, ki ga je vodila s. Cilka Hozjan.

Vsak dan smo začeli s petjem, molitvijoin branjem zgodbe. Spremljali smo glavno junakinjo Momo, ki je prijatelje naučila koliko je vreden čas, ki si ga vzamemo zase in za prijatelje. Obvarovala jih je pred sivimi gospodi, ki so želeli razvrednotiti svet, predvsem pa postaviti novo pojmovanje časa.

Zgodbi je sledilo delo po skupinah,  kateheze in ustvarjanje v delavnicah. Po kosilu smo z župnikom odšli na igrišče, kjer smo se sprostili in zabavali. V sredo smo se odpravili na kopanje, v četrtek pa na pohod v sosednjo vas, kjer smo imeli sveto mašo v naravi in piknik. V soboto smo pripraljali sodelovanje za nedeljsko sveto mašo. Oratorij smo tako zaključili z župnijskim praznikom in slovesno sveto mašo, med katero je g. župnik Jože Hozjan v navzočnosti še dveh domačih duhovnikov blagoslovil obnovitvena dela na cerkvi. Zatem smo se zbrali pod šotoron na župnijskem dvorišču, pri veselem druženju in pogostitvi.

Animatorji smo pridobili izkušnje pri delu z otroki, uživali pa so tudi otroci, ki so se naučili veliko novega.

Bog plačaj vsem, ki so nam to omogočili, posebej še g. župniku Jožetu, kateremu se zahvaljujemo za 33 let zvestobe v duhovništvu in mu voščimo obilo blagoslova za njegovih 60 let.

Tadeja in Monika Lončar