Sporočilo vrhovne Matere Yvonne Reungoat

Drage sestre, bratje salezijanci, vsi člani salezijanske družine in vzgojnih skupnosti po svetu, prijatelji in dobrotniki, dragi mladi!

Pišem vam, da se vam tako iz vsega srca zahvalim za voščila in številne izraze zaupanja in spoštovanja, ki ste mi jih ob izvolitvi za drugi mandat za vrhovno Mater naslovili neposredno ali posredno.
Svojo privolitev za to službo sem ponovno izrekla v zaupanju v molitev številnih bratov in sester, ki me opogumljajo, ko mi zagotavljajo svoje spremljane na poti, ki se mi odpira.
Kolikor večje je poslanstvo, ki nam ga Gospod zaupa, toliko bolj je njegova dolžnost, da nas prime za roko, nas podpira v vsakdanjem naporu, stori, da dobro, ki ga v njegovem imenu sejemo, postane rodovitno. Izrekla sem »da« Njegovemu klicu, zaupajoč v navzočnost Svetega Duha, ki razsvetljuje in spremlja.
Don Bosko nam zagotavlja, da je prava predstojnica Družbe Marija Pomočnica. Zato njej izročam poslanstvo animacije in vodstva naše redovne družine. Prizadevala si bom, da bom kot mati Mazzarello, njena namestnica.
Bodri me molitev in darovanje številnih sester po svetu, naših bratov salezijancev, deklet in fantov, ki so srce salezijanskega vzgojnega poslanstva in vse vzgojne skupnosti.
Skupaj si bomo prizadevali pri gradnji odprtega in solidarnega doma; razpoložljivi za nove izzive, sklanjali se bomo nad rane sedanjega človeštva, tudi v naših skupnostih.
Marija Pomočnica naj nam pomaga, da bomo osebe upanja, ki se ozirajo proti širokim obzorjem in znajo prepoznati dobro, ki je navzoče v lastnem okolju, zametke novega življenja, ki že klijejo.
Don Bosko in mati Mazzarello, naša ustanovitelja, naj nam izprosita, da bomo lep in živahen “živ spomenik” v Cerkvi in v družbi.
Voščim vam lep praznik vseh svetnikov. Z njimi in v občestvu z vsemi, ki pričakujejo polno razodetje Božjega obličja, gremo proti resničnemu in dokončnemu domu.
Z veliko naklonjenostjo vas pozdravljam in ponovno izražam svojo hvaležnost.
Bog naj vas blagoslovi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja