Srečanje koordinatoric za mladinsko pastoralo nekaterih evropskih držav na Bledu

»Z mladimi misijonarke upanja in veselja« je odmevalo na našem srečanju koordinatoric nekaterih evropskih držav, od 5. do 9. aprila 2016, v Marijinem domu na Bledu. Z nami je bila vrhovna svetovalka za mladinsko pastoralo pri HMP, s. Runita Borja.

Razmišljale smo o tem, da ni prave in učinkovite pastorale mladih brez prave družinske pastorale. Ni dovolj, da evangeliziramo samo za »našimi zidovi«, iti moramo tudi na periferijo. Salezijanska družina se gradi z mladimi ali se pa sploh ne gradi. Žalostni evangelizator ne pritegne nikogar.

Cilj našega srečanja je bil, da bi poživile pripadnost družbi HMP, se povezale med seboj in se zavedale soodgovornosti pri animaciji pastorale. Predstavljena nam je bila identiteta koordinatorice in njena vloga predvsem pri koordinaciji pastoralnih dejavnostih v naši konkretni realnosti.  Spodbujale so nas besede papeža Frančiška, ki pravi, da so pomembne danes pri vzgoji tri govorice, ki nagovarjajo: glavo – vodit k razmišljanju,  srce – stopit v stik s samim seboj in roke – biti v stiku s Presežnim. To pa vodi k temu, da mlad človek razmišlja o tem, kar čuti in dela; čuti, kar misli in naredi to, kar misli in čuti.

Srečanje so obogatili tudi trenutki družabnosti, molitve, izmenjave izkušenj, romanja na Brezje…

s. Danijela K.