zaključni piknik skupine Lučke na Rakovniku

V nedeljo 19. junija 2016 se je naša skupina Vera in Luč zbrala na zaključnem srečanju letošnjega leta. Vsako leto naše zaključno srečanje predstavljata sveta maša in druženje. Tudi letos je bilo tako, zelo prisrčno, veselo in povezano.

Sveta maša je potekala na prostem, in sicer pri hčerah Marije Pomočnice. Hvaležni, hkrati pa polni prošenj, smo pristopili k sveti maši, vsak s svojim križem, težavami in bridkostmi. Bogu smo darovali naš čas, naše prijateljstvo hkrati pa tudi skrbi in težave, s katerimi se vsakodnevno srečujemo.

V evangeliju smo tudi slišali, kako nas Jezus vabi, da se vsak dan znova odločimo zanj, vzamemo svoj križ ter mu sledimo in hodimo za njim. Tudi naš duhovni voditelj gospod Jože Vidic je na začetku svete maše povedal, da ni vedno enostavno hoditi za Jezusom, da pa sta trud in vztrajnost vedno poplačana z Božjim usmiljenjem.

Po doživeti sveti maši pa je sledilo druženje in piknik. Naše druženje je bilo iskreno, veselo, polno hvaležnosti in ljubezni. Zahvala gre tudi sestram, hčeram Marije Pomočnice, ki so nas z veseljem sprejele in se z nami tudi poveselile.

Na koncu pa še zahvala Bogu za vsa naša srečanja v preteklem letu, obenem pa ga tudi prosimo, naj nam pomaga nositi vsakodnevne križe, da bomo lažje in bolj zavzeto hodili za njim.