Arhiv novic, januar 2015

31.12.2015  Silvestrovanje na Bledu


Družine, ki se srečujemo v Frančiškovi zakonski skupini v Župniji Marijinega oznanjenja v Ljubljani, smo se "tradicionalno" odpravile na 3-dnevno silvestrovanje na Bled. Tukaj nam je lepo. Tukaj nas gostoljubno sprejmejo sestre hčere Marije Pomočnice. Tukaj je dovolj prostora za vse. Za najmanjše otroke in njihove norčije. Za nas odrasle, ki si želimo klepeta in sprostitve pa tudi resnejših tem. Za večje otroke, ki potrebujejo animacijo pa tudi odmik.


23.12.2015  Birmanci iz Zaplane, Podlipe, Podkuma in Ljubnega na duhovnih vajah

V petek, 18. decembra, smo se v Marijinem domu zbrali bodoči birmanci iz Zaplane, Podlipe, Podkuma in Ljubnega skupaj z animatorji na duhovnih vajah.

Sestre HMP so nas toplo sprejele in nam namenile nekaj uvodnih besed. Kasneje smo se razdelili v 5 rodov in tako je že isti dan vsaka skupina zaigrala del Mojzesove zgodbe. Za konec smo se Gospodu zahvalili za prvi dan in kmalu smo že trdno zaspali.

 


17.12.2015  Moja identiteta

O čem govori teorija spolov?

Ta teorija naj bi nas naučila, da med moškim in ženskim spolom ni razlike in da smo zato enaki. Govori o tem, da se moški in ženski spol ne razlikujeta in da se moramo znebiti vseh stereotipov v zvezi z pripisovanjem določenih lastnosti različnima spoloma.


27.11.2015  Duhovni vikend za prvoobhajance iz Kamnika in Kosez

Od 20. do 22. novembra so se prvoobhajanci ter njihovi animatorji župnije Kamnik in župnije Koseze odpravili na duhovne vaje v Marijin dom na Bled, da bi se pripravili na prejem svetega obhajila. Tam so jih lepo sprejele sestre hčere Marije Pomočnice.


13.11.2015  Duhovne vaje za birmance - župnija Kamnik

Od 6. do 11. novembra smo se birmanci in njihovi animatorji iz župnije Kamnik odpravili na Bled v Marijini dom k sestram hčeram Marije Pomočnice, da bi poglobili prijateljstvo z Bogom in z bližnjimi in se tako pripravili na potrditev v veri.


 

 


31.10.2015  PRAZNIK VSEH SVETIH

Praznik vseh svetih je dan vere, upanja in ljubezni za vse nas. To ni dan mrtvih, kot se je nekako zapisalo v našo miselnost zaradi opredelitve državnega praznika - 1. novembra, ampak dan živih, saj je Jezus rekel: »Kdor v me veruje, bo živel, tudi če umrje!«

30.10.2015  Vedno nasmejani otroci, kljub temu da so revni

 

Sestra Marjeta Zanjkovič je ena izmed sester, ki so leta 1985 odprle prvo misijonsko skupnost HMP na Madagaskarju. "Sedaj smo odprle že sedmo skupnost," je z veseljem povedala v pogovoru z nami.

 


30.10.2015  Birmanci iz župnij Kranjska Gora in Ljubljana Fužine

Birmanci iz župnij Kranjska Gora in Ljubljana Fužine so se med 9. in 11. oktobrom zbrali na duhovnih vajah na Bledu, da bi se ob pripravi na zakrament še bolj povezali z Bogom, pa tudi v občestvu med seboj.

 


24.10.2015  Zbor SALEZIJANSKEGA MLADINSKEGA GIBANJA na Hrvaškem

 

Letošnji zbor salezijanskega mladinskega gibanja na Hrvaškem je potekal 10. in 11. oktobra v Splitu, v župniji Marije Pomočnice na Kmanu.


16.10.2015  Misijonarka že 24 let

Sestra Zvonka je že 24 let misijonarka v Afriki. Rodila se je na Dolenjskem v župniji Šentrupert 14. maja leta 1962. V misijone je odšla takoj po večnih zaobljubah, pri svojih 29-ih letih. Pravi, da je srečna misijonarka. V pogovoru nam je predstavila svojo izkušnjo in spregovorila o misijonu, prebivalstvu in svojem delu.


14.10.2015  Odmev na birmanske duhovne vaje

V petek, 11. septembra, smo se birmanci iz župnij Ljubljana Šentvid in sv. Trojica zbrali v Marijinem domu na Bledu. Tam so nas prijazno sprejele animatorke in sestre hčere Marije Pomočnice.


21.09.2015  Stična 2015


Festival Stična je v soboto, 19. septembra, znova povezala mlada katoliška srca in tokrat pomagala razmišljati, kako v vsakdanjosti živeti "blagor čistim v srcu, kajti ti bodo Boga gledali". (Mt 5,8)18.09.2015  Vtisi birmancev iz Cirkovc

V petek, 4.9.2015 smo se birmanci polni pričakovanj odpravili na duhovne priprave na Bled. Vozili smo se dve uri, ampak je ta čas minil zelo hitro, saj smo bili skupaj in se zabavali. Vsi smo bili veseli in polni pričakovanj, ko smo prišli v Marijin dom.


30.08.2015  Ko ti bo najbolj hudo, pojdi k Mariji

Prihajam iz verne družine, šele kasneje ob preizkušnjah sem ozavestila, kako čudovit zaklad, bistveno popotnico za življenje, so mi starši podarili, vero. Zato sem jima še posebej, iz srca hvaležna.

 


28.08.2015  Drugi duhovno počitniški teden

Prerojeni iz vode in Svetega Duha v novo mladost smo animatorji, sestre in udeleženci programa sooblikovali 2. duhovno-počitniški teden v Marijinem domu na Bledu med 17. in 21. avgustom. Naše druženje je bilo zaznamovano z veseljem, pesmimi, igrami, delavnicami, katehezami in molitvijo.05.08.2015  PRAZNIK ZAOBLJUB hčera Marije Pomočnice

 

God Marije Snežne, 5. avgust, je za redovno skupnost hčera Marije Pomočnice vedno praznik. Na ta dan je bila pred dobrimi 143 leti ustanovljena naša Družba in ob tem datumu se v mnogih delih sveta obhaja praznik zaobljub.19.07.2015  Poletni oratorij Bled


Letos smo na oratoriju med 6. in 11. julijem spoznavali sv. Dominika Savia. Naučili smo se geslo DVD, ki pomeni: delaj dobro, bodi vesel, opravljaj svoje dolžnosti.

06.07.2015  »Iz vode in Svetega duha v novo mladost«

V nedeljo, 28. 6. 2015 smo se po enem letu in štiri dneh zopet zbrali na Bledu. Polni radovednosti, kaj nas čaka smo pogumno zakorakali v duhovno-počitniški teden. Skupaj s s. Martino, s. Barbaro in Kristino smo cel teden odkrivali pomen krsta - prvega in temeljnega zakramenta vsakega kristjana.


05.07.2015  VIS SANTO OBIŠČE BLED


V četrtek, 25.6.2015. smo člani vokalno inštrumentalne zasedbe Santo iz župnije Marije Pomočnice na Reki (Hrvaška) obiskali znano slovensko turistično mesto Bled. Že nekaj časa je, na pobudo gospoda Mirka Barbarića SDB obstajala ideja o enodnevnem skupnem izletu v hribe, naravo, daleč od mestnega vrveža in hrupa, a lokacija in termin, lahko rečemo, niso mogli biti boljši.


19.06.2015  Hvaležna za 112 let življenja

 

V letu, ko obhajamo 200-letnico rojstva sv. Janeza Boska,  je s. Irene Lanna, ki je 6. januarja praznovala 90-letnico redovnih zaobljub, 11. junija izpolnila  112 let življenja. Je najstarejša redovnica v redovni ustanovi hčera Marije Pomočnice in zato najbližja morneškim začetkom.

 16.06.2015  Zlati jubilej redovnih zaobljub


Rim - vrhovna hiša hčera Marije Pomočnice; v nedeljo, 14. junija, je vrhovna predstojnica HMP obhajala zlati jubilej zvestobe Gospodu v družbi hčera Marije Pomočnice.
Zelo pomemben dan, ki ga je vse od jutra označevalo sestrinstvo, veselje, dobrohotnost in medsebojna podelitev. V takšnem ozračju smo obhajali praznik vere in ljubezni, ki je v s. Yvonne dar, ko živi poslanstvo Matere za vsako hčer Marije Pomočnice ter za mlade vsega sveta.


15.06.2015  Praznik hvaležnosti vzgojne skupnosti na Bledu


V soboto, 6. junija, je skupnost sester HMP na Bledu zbrala vse svoje sodelavce prijatelje, mlade in družine, s katerimi sodeluje in gradi občestvo. Skupaj smo izrekli zahvalo Bogu s slovesno sveto mašo, ki jo je spremljal orkester mladih glasbenikov. Nato pa smo se v duhu hvaležnosti družili, prepevali, plesali, se igrali in uprizarjali življenje sv. Janeza Boska.14.06.2015  Zaključek svetopisemskih uric na Bledu

Najmlajši Gorenjci, ki smo se vse leto skupaj s s. Katjo Balažic, go. Brigito Lukman in s. Julko Jeklar zbirali na svetopisemskih uricah pri sestrah HMP na Bledu, smo se 12. maja srečali še zadnjič v tem šolskem letu.


10.06.2015  Čarno jezero in MKI ponovno skupaj na Rakovniku

 

V soboto, 6. junija, se je množica otrok, več kot 600, animatorjev in kar nekaj katehetov zbrala na Rakovniku na Čarnem jezeru in na Mavrično- katehetskih igrah pod geslom »Bodi vedno vesel«.


26.05.2015  DUHOVNO MATERINSTVO

Sestre HMP z začasnimi zaobljubami smo med 23. in 24. majem nadaljevale s poglabljanjem redovne zaobljube čistosti skupaj s. Damjano Tramte. Tokrat nas je gostila skupnost v Murski Soboti, s katero smo delile tudi praznik Binkošti in god naše mame Marije Pomočnice.

22.05.2015  MUZIKAL NA BLEDU


Ekipa muzikla "Za vas živim" je prišla tudi na Bled, v festivalno dvorano, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička. Nedeljo, 17. maja, si bomo zapomnili po navdušenem pričevanju salezijanske družine, ki je med nas znova prinesla veselje don Boskovega duha.21.05.2015  Letno srečanje salezijancev sotrudnikov

Pretekli konec tedna je poleg drugih dogodkov zaznamoval tudi tradicionalni t. i. dan salezijancev sotrudnikov. Skoraj 30 salezijancev sotrudnikov nas je poromalo v Veržej in Maribor.

21.05.2015  "Don Boskov dom" na Expo 2015 v Milanu


V okviru paviljona salezijanske družine "don Boskov dom" že od začetka svetovne razstave Expo 2015 potekajo razne prireditve. V prvem tednu so bile predstavljene dejavnosti, ki jih mreža don Boskove salezijanske družine opravlja znotraj Organizacije združenih narodov (OZN) v New Yorku in v Ženevi.


20.05.2015  MUZIKAL O DON BOSKU NAVDUŠIL DRAVSKO DOLINO


V Vuzenici smo 16. maja zvečer prijatelji sv. Janeza Boska, točno tri mesece pred njegovim rojstnim dnevom, napolnili Modro dvorano. Župan Vuzenice Franjo Golob in inšpektorica sester družbe HMP s. Damjana Tramte, sta nas pozdravila in razpoložila za sprejem glavnega sporočila »Za vas živim«, ki ga ima muzikal.


15.05.2015  »Hočem biti svet« - ŠOLA ANIMATORJEV

 

Animatorji iz Ljubljane - Kosez, Kranja in Šempetra smo se na sončen vikend, od 8. maja 2015 do 10. maja 2015, v Marijinem domu na Bledu družili in pripravljali na oratorij s sestrami HMP.09.05.2015  Sveta Marija Dominika Mazzarello praznuje

 

Danes mineva 178 let od rojstva sv. Marije Dominike Mazzarello, prve vrhovne predstojnice naše družbe hčera Marije Pomočnice, velike vzgojiteljice in svetnice, ki pozna pot do pravega veselja.


05.05.2015  Zaobljuba čistosti skozi oči juniork


Tokratno srečanje juniork (mlajših sester HMP) je zaznamovala tema o zaobljubi čistosti, ki se zdi v današnjem svetu nekoliko zastarela; a s študijskim in molitvenim poglabljanjem smo v njej našle veliko iztočnic, aktualnih za sodobnega človeka (tako posvečenega kot laika).05.05.2015  Prvi komunikacijski študijski dan

 

Hrvaški novinar Ivan Uldrijan je v soboto, 2. maja, na Rakovniku predaval slovenskim in hrvaškim sestram hčeram Marije Pomočnice ter laikom. Zbranim je na prvem komunikacijskem dnevu, ki ga je pripravila skupina sester, odgovorna za komunikacijo, predstavil osnove medijske komunikacije, pomembnost (in)formiranja mladega človeka in povabil h kritičnemu razmišljanju.

 

 


20.04.2015  Za vas živim - muzikal o don Bosku

 

Zgodilo se je - pred davnimi 200 leti, ko je luč sveta ugledal ustanovitelj salezijancev in sester HMP sv. Janez Bosko; in njegova zgodba se odvija tudi danes oz. se je odvila v premieri muzikla Za vas živim 19. aprila v Majcnovem domu v Želimljem.


17.04.2015  OB SLOVESU S. MATILDE KNEZ

V torek, 14.aprila 2015, je prag večnosti prestopilas. Matilda Knez. »Dober boj sem dobojevala, tek dokončala, vero ohranila.« Tako bi  s sv. Pavlom ob sklepu svoje dolge zemeljske poti lahko rekla naša s.Matilda. Ob njej pa smo - zlasti v njenem zadnjem obdobju - v veri rastli tudi mi. »Božja volja je moje veselje!« je tolikokrat ponovila in to dobesedno živela tudi v mesecih zadnje hude bolezni.


14.04.2015  Vi ste moji prijatelji

V Marijinem domu so od petka, 10., do nedelje, 12. aprila, potekale duhovne vaje za birmance iz župnije Škofja loka. Poleg sester je bilo še nekaj domačih animatorjev in 51 birmancev. Na duhovnih vajah z naslovom VI STE MOJI PRIJATELJI smo skupaj z mladimi poglabljali deset Božjih zapovedi. Način podajanja je bil prilagojen današnjim mladim, ki so navdušeno sodelovali.

02.04.2015  Duhovne vaje za birmance iz Tržiča in Strug

V petek, 27. marca, se je v Marijinem domu na Bledu zbralo štirideset birmancev iz dveh župnij: Struge in Tržič Bistrica. Kmalu jih je med seboj povezala skupna igra, molitev, pesem, pogovori.01.04.2015  Duhovne vaje za prvoobhajance na Bledu

Od 20.3 do 22.3 so v Marijinem domu na Bledu, pri sestrah HMP, potekale duhovne vaje za prvoobhajance z naslovom Jaz sem kruh življenja. Zbrali so se prvoobhajanci iz Kosez, Krope, Bleda in Šentruperta.

31.03.2015  Vtisi birmancev iz Šenčurja in Kamnika

Birmanci iz Šenčurja smo bili na Bledu v Marijinem domu v dveh skupinah in zasedli kar dva vikenda v mesecu marcu. V prvem vikendu so se nam pridružili tudi birmanci iz župnije Kamnik. skupaj smo se udeležili duhovnih vaj z naslovom Vse je mogoče tistemu, ki veruje.


24.03.2015  Sodelovanje na Radijskem misijonu

 

PRIJATELJSTVO Z JEZUSOM

Tretji dan radijskega misijona smo naslovili: "Prijateljstvo z Jezusom". O različnih vidikih (veri, vzgoji in molitvi) tega prijateljstva razmišljata s. Damjana Tramte in s. Brigita Zelič iz Družbe hčera Marije Pomočnice. V prvem pogovoru sta izpostavili vero kot temelj za prijateljski odnos z Jezusom.


18.03.2015  Inšpektorialni kongres salezijancev sotrudnikov izvolil novo vodstvo Združenja

V soboto, 14. marca 2015 je na Rakovniku potekal inšpektorialni kongres Združenja salezijancev sotrudnikov slovenske inšpektorije. Navzoči smo bili člani krajevnih svetov iz centra Bled, Rakovnik, Sevnica, Šentjošt in Sodražica. Medtem ko iz Mužlje ni bilo navzočega nobenega predstavnika.


17.03.2015  KOGA SLIŠIM, KAKO ODGOVARJAM?

V četrtek, 12. marca, smo se nosilci mladinske pastorale v Sloveniji zbrali na 2. nacionalni konferenci o mladinski pastorali v Nazarjah, da bi si v treh dneh razčistili, koga dejansko slišimo pri našem poslanstvu in komu posledično tudi odgovarjamo. Vsi s podobnimi izhodišči in enakim končnim ciljem (beri: sreča mladih tu in v večnosti), pa vendar z različnimi pogledi na dosego zastavljenega cilja.

 


03.03.2015  Duhovna obnova za sestre


Od 27.2. do 1.3. se nas je na Bledu v Marijinem domu zbrala skupina dvajsetih sester HMP na duhovni obnovi. Iz živahnega vrveža vsakodnevnih obveznosti smo se umaknile v tišino ob Gospodu, da bi obnovile temelje svojega poklica. Pri tem nam je pomagal p. Janez Poljanšek, ki nas je preko duhovnih vsebin vodil v naše srce in pred Gospoda.

02.03.2015  Postne duhovne vaje na Bledu

Letošnje postne duhovne vaje smo začeli na Bledu, kjer smo mladi razmišljali o svojem srcu. Geslo duhovnih vaj »Kaj pa tvoje srce?« nas vabi, da tudi v tem postnem času izkoristimo vabilo Jezusa, ki kliče, da poglobimo svoj odnos z Njim in pričujemo Zanj v svojem okolju, med našimi bližnjimi in v širšem družbeno-civilnem okolju.23.02.2015  Duhovne vaje za prvoobhajance iz Šenčurja

V petek, 13.2.2015, so se prvoobhajanci iz župnije Šenčur  odpravili  na duhovne vaje na Bled. Tam so nas prijazno sprejele sestre hčere Marije Pomočnice.18.02.2015  Center salezijancev sotrudnikov Bled

Pri sestrah hčera Marije Pomočnice na Bledu se salezijanci sotrudniki in salezijanke sotrudnice zbirajo že od leta 2008. Salezijanci sotrudniki so »salezijanci v svetu«, ki hočejo sredi svojih vsakdanjih dolžnosti (družina, šola, delovno mesto, župnija, kraj, prijatelji ...) živeti evangelij v šoli sv. Janeza Boska in sv. Marije Dominike Mazzarello, pri tem pa namenjajo prednostno pozornost mladim, zlasti najbolj potrebnim.


17.02.2015  Duhovne vaje za družine

V nedeljo je minil drugi od treh vikend programov za družine, ki potekajo v okviru praznovanja 200-letnice don Boskovega rojstva.

Tokratni program je potekal v Želimljah, kjer se je zbralo 10 družin s skupno 24 otroki. Za program so skrbeli salezijanci, sestre HMP, sotrudniki in animatorji.


11.02.2015  Pismo vrhovnega predstojnika salezijanskemu mladinskemu gibanju

Moji dragi mladi!

 

Prvikrat imam priložnost pisati kot vrhovni predstojnik celotnemu salezijanskemu mladinskemu gibanju (SMG) ob priložnosti don Boskovega praznika, ki je letos čisto poseben, saj praznujemo 200. obletnico njegovega rojstva.

Z veseljem nadaljujem tradicijo, ki jo je pred nekaj leti začel zaslužni vrhovni predstojnik Pascual Chávez Villanueva; gre za odlično priložnost, da sem lahko povezan z vami povsod, tam, kjer ste po salezijanskem svetu. Za naslov letošnje poslanice sem izbral lepe in krepke besede, ki jih srečamo v prvem pismu sv. Janeza: "Vam, mladi, sem pisal, ker ste močni in je Božja beseda v vas in ste premagali hudiča" (1 Jn 2,14).


09.02.2015  Goduje bl. Evzebija Palomino Yenes

Naj nihče ne reče: "Reven sem, ne morem ničesar dati. Prava dobrota ni odvisna od denarnice, temveč od našega srca. Vedno lahko podariš prijazno in ljubeznivo besedo. Na ta način dviguješ svoj razum in svoje srce k Bogu, od koder prihaja vse dobro.

(Bl. Evzebija Palomino Yenes, HMP)


05.02.2015  Združeni otroški pevski zbori pri don Bosku

Nedelja, 1. februar 2015,  je bila za pevce in spremljevalce štiridesetih otroških pevskih zborov, 700 otrok, težko pričakovana. Zbori, kjer delujemo sestre, pri tem seveda nismo bili izjeme: tokrat smo prišli iz Radelj, Vuzenice, Remšnika in Murske Sobote.05.02.2015  Ministrantska olimpiada

Ko smo ministranti 24. januarja 2015 iz enajstih župnij dekanije Radlje - Vuzenica prispeli na Kaplo, smo odšli v gasilski dom. Tam smo najprej peli in molili. Kasneje je sledil kviz o blaženi Materi Tereziji.

 05.02.2015  Usposabljanje animatorjev birmanske pastorale

Na Don Boskov praznik v soboto, 31.1.2015, smo se odpravili na 2. srečanje usposabljanja za animatorje in voditelje birmanskih skupin. Zbrali smo se na Bledu pri hčerah Marije Pomočnice.


04.02.2015  VEZILO 2015

Vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime nam je po običajni salezijanski navadi izročil Vezilo, ki  je zedinjujoča beseda za vso salezijansko družino. Že iz naslova lahko razberemo glavni poudarek: KAKOR DON BOSKO, Z MLADIMI, ZA MLADE.


03.02.2015  SMG praznuje z don Boskom

V nedeljo, 1. februarja, takoj po prazniku sv. Janeza Boska, je praznovalo tudi salezijansko mladinsko gibanje.

Pri maši ob 15ih, kjer so prepevali združeni otroški pevski zbori z orkestrom, je sodelovala tudi celotna salezijanska družina. Mašnik, Janez Suhoveršnik, nas je povabil, da naj bo dirigent v našem življenju Jezus.
Po sveti maši se je druženje preselilo v prostore SMC-ja na Rakovniku, kjer so zbrani prisluhnili nagovoru obeh delegatov mladinske pastorale, s. Majdi Pangeršič in Boštjanu Jamniku.  Spodbudno besedo sta vsem namenila tudi inšpektorica in inšpektor. Po kratkem zabavnem programu, je sledilo presenečenje. Velika torta, iz katere bi dobili 200 kosov, toliko kot je od don Boskovega rojstva.

Naključje?

vir in več: www.donbosko.si


03.02.2015  Don Boskov praznik v blejski župniji

Sv. Janez Bosko goduje  31. januarja, zato smo v nedeljo, 1. februarja obhajali  njegov praznik v župnijski cerkvi sv. Martina na Bledu s slovesno mašo ob 10. uri.

Cerkev je bila dan pred svečnico še vedno okrašena v »božičnem duhu«, iz razsvetljenih jaslic je v svet pošiljal blagoslove Novorojeni, don Boskova podoba nas je pozdravljala z zastave na zidu. Otroci so napolnili klopi, s kora se je oglasilo petje DBB - Don Boskovega banda.22.01.2015  Širimo veselje z bl. Lavro Vicuna

"Do nikogar nočem biti brezbrižna," si je ponavljala današnja godovnjakinja Lavra iz dneva v dan, iz ure v uro. Lahko je reči, težje pa uresničevati. Kljub svoji šibkosti, omejenosti in mnogoterimi bolečinami v družini, je v svoje odnose s prijateljicami prinašala vedno veliko veselja.


18.01.2015  Kot don Bosko: z mladimi in za mlade

Novo leto se je pravkar začelo in z njim novi izzivi oz. Božji klici. Enega takih najdemo v salezijanski družini v letošnjem Vezilu, ki je osrednji glas našega vrhovnega predstojnika in ki nas vabi, da tudi sestre HMP koreniteje živimo Z mladimi in ZA mlade, s katerimi se srečujemo. Dodatna spodbuda k temu pa je bil pastoralni študijski dan, ki se je v soboto, 17. 1. 2015, odvijal v Ljubljani na Gornjem trgu. Srečanja se je udeležila dobra polovica sester naše slovensko-hrvaške inšpektorije, pa tudi predstavniki mladih in sodelavcev; to nakazuje, da je želja po kvalitetnem oznanjevanju med mladino močno navzoča in da se pastoralnega razmišljanja ter načrtovanja želimo vse bolj lotevati skupaj: sestre in laiki.

18.01.2015  Praznovali smo 98. rojstni dan

Naša s. Matilda Knez je 8. januarja dopolnila 98 let. Z njo se veselimo in se Bogu zahvaljujemo za vsak nov dan življenja. Svoj praznik je obhajala v postelji, ki je postala njena neločljiva spremljevalka pred dvema mesecema.16.01.2015  »Vrnil se bom k Očetu.«

Učenci iz župnije Bled, Zasip in Kropa so se vrnili k Očetu, bolje rečeno ... pritekli v petek zvečer, 9. januarja 2015 v Marijin dom na Bled, kjer so jih z veseljem pričakale sestre HMP in animatorji. In začelo se je...


16.01.2015  Pričevanje zakoncev Debeljak v Marijinem domu na Bledu

V soboto zvečer, 10. januarja 2015, smo se z zakonsko skupino Emanuel iz Grosuplja odpravili v Marijin dom na Bled k sestram hčera Marije Pomočnice, in se tako pridružili mnogim drugim staršem in mladim, ki so tja prišli z istim namenom kot mi.


15.01.2015  Silvestrovanje družin

Spet se je leto obrnilo in 7 družin z različnih koncev Slovenije se je zadnji dan leta 2014 odpravilo proti Bledu. To je naša zdaj že tradicionalna destinacija. Ko nas prijatelji in znanci, ki niso v Frančiškovi zakonski skupini, sprašujejo, kje bomo silvestrovali, pogosto ostanejo ob našem odgovoru kar odprtih ust - na tako mondeni lokaciji?! A mi ne gremo na Bled (samo) zaradi lokacije. Tja nas ne vleče veličastna narava ali bučen ognjemet. Že šest let v novo leto vstopamo mnogo bolj umirjeno in doživeto.09.01.2015  Koledovanje na Bledu

»Gaudete, gaudete...« V temo in pričakovanje adventnega časa je na tretjo adventno nedeljo posvetil močan žar veselja in upanja. Prav na to nedeljo smo se blejski koledniki prvič zbrali in si razdelili vloge. V dneh po Božiču je veselo novico o rojstvu Odrešenika 27 mladih kolednikov skupaj z 8 voditelji neutrudno oznanjalo od hiše do hiše, od vrat do vrat blejske župnije. Brez izbire smo trkali na vsa vrata, ki smo jih dosegli, in odpirala so se nam srca. Veselje in včasih tudi začudenje nas je grelo in spodbujalo. Zbrani darovi bodo kamenček v mozaiku tega, kar bodo naši misijonarji z Božjo pomočjo zgradili za ljudi, ki živijo v krajih, kjer streha nad glavo in šola ni nekaj samoumevnega.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon