Ángel Fernández Artime: 10. don Boskov naslednik

27. vrhovni zbor salezijanske družbe je izvolil 10. don Boskovega naslednika v osebi: Ángel Fernández Artime. Imenovani je do tega trenutka opravljal službo inšpektorja inšpektorije Južna Argentina. Po rodu je iz Španije.

Izvolitev se je zgodila 25. marca 2014 ob 10.20, v prvem krogu volitev vrhovnega predstojnika. Zborovalci so uradni izid izvolitve potrdili z dolgim aplavzom.

Ángel Fernández Artime, star 53 let, se je rodil 21. avgusta 1960 v Gozón-Luanco, kneževina Asturija, Španija. Prve redovne zaobljube je izpovedal 3. septembra 1978, večne redovne zaobljube pa 17. junija 1984 v Santiago de Compostela. V duhovnika je bil posvečen 4. julija 1987 v Leónu.

Njegova matična inšpektorija (provinca) je León; bil je delegat za salezijansko mladinsko pastoralo, ravnatelj šole v Ourense, član inšpektorialnega sveta in inšpektorjev vikar ter inšpektor v letih 2000-2006.

Pri prejšnjem, 26. vrhovnem zboru, je bil član tehnične komisije, ki je pripravljala omenjeni vrhovni zbor. Od leta 2009 je bil inšpektor inšpektorije Argentina jug; v tej vlogi je sodeloval tudi z buenosaireškim nadškofom kard. Jorgejem Mariem Bergogliem, danes papežem Frančiškom.

Študij: diplomiral iz pastoralne teologije, magisterij iz filozofije in pedagogike.

23. decembra 2013 je bil imenovan za inšpektorja nove inšpektorije Sredozemska Španija, posvečeni Mariji Pomočnici; te vloge seveda ne bo mogel prevzeti, saj je sedaj njegova vloga ta, da postane oče celotni salezijanski družbi.

Iskrene čestitke, g. Ángel!

po ANS in donbosko.si