Duhovna obnova za katehiste

V petek in soboto, 14. in 15. marca je sestrski skupnosti v Novem mestu potekala duhovna obnova za katehiste in katehistinje novomeške škofije. Pridružili so se jim tudi nekateri drugi.

Ob temi Živeti kot ljubljeni smo se zazrli v skrivnost Božje ljubezni, ki je vsakega od nas izbrala – poklicala v življenje s posebnim poslanstvom. Vsakdo od nas je tudi blagoslovljen – od Boga in ljudi, dogodkov, stvarstva … Vsakdo pa tudi doživlja svojo krhkost, ranjivost, grešnost – razlomljenost. A prav tak: izbran, blagoslovljen in razlomljen je poslan v svet z določenim poslanstvom, postaja dar za druge.

Vse to se dogaja v vsakdanjem življenju, svoj vrhunec pa ima v sveti maši, kjer znova obhajamo zadnjo večerjo, pri kateri Jezus vzame kruh v svoje roke, ga blagoslovi, razlomi in podari in v tem kruhu je tudi življenje vsakega kristjana, v kolikor dovolimo Jezusu, da naše življenje, z vsem tem, kar doživljamo, vzame v svoje roke, ga blagoslovi, zravi naše rane in nam daje moč za podarjanje.

Ob teh Jezusovih besedah smo se navdihovali tudi ob besedah papeža Frančiška katehistom in katehistinjam, zbranim na srečanju v Vatikanu, pa tudi ob svetniškem liku preproste sestre salezijanke s. Anice Žitek.