Kdo bo naslednji?

To, da Gospod kliče v redovniško življenje med hčerami Marije Pomočnice (HMP) že vrsto let, ni nič novega. Da pa se mu poklicana odzove, ni tako samoumevno. Zato se HMP še toliko bolj veselimo vsakega 5. avgusta, ko mlado dekle javno izpove svoje prve zaobljube, kot se je to zgodilo tudi letos v župnijski cerkvi Sv. Martina na Bledu.

Slovesnost je potekala v duhu gesla novo zaobljubljene s. Katje Balažic »Jaz sem vas izvolil, da bi bilo vaše veselje dopolnjeno« (prim. Jn 15,11.16). Skupaj z njo smo se lastne Gospodove izvolitve v njegov vinograd razveselile vse sestre, s s. Katjo pa še posebej s. Matilda, ki je obhajala 70-letnico zaobljub, ter s. Martina in s. Barbara, ki sta zaobljube ponovno izpovedali. Sicer pa je h globokemu veselju poklican vsak človek, kot nam je v homiliji zatrdil voditelj bogoslužja, vikar salezijanskega inšpektorja na Slovenskem, g. Jože Pozderec. Izpostavil je sv. Janeza Boska, ki je v vsakršnih okoliščinah ohranil vedrino duha in črpal moč v Kristusu. Posvečene osebe smo še posebej poklicane, da širimo to veselo oznanilo med ljudmi, HMP v prvi vrsti med mladimi. Slednje je v svoji zahvali z izzivalnim vprašanjem nagovorila s. Katja: »Dragi mladi, ne bojte se Kristusa! On vam ne vzame ničesar, dá pa vam vse! Tako so moje tri besede, ki bi vam jih rada rekla: Kdo bo naslednji?« Svoje pa je dodala še s. Matilda: »Bog je vedno zvest in v njem sem zajemala moč vse svoje življenje.«

Po sv. maši in voščilih se je druženje nadaljevalo v prostorih Marijinega doma duhovnih vaj pri HMP na Bledu, med tem pa ni manjkalo petja, zahval Bogu in Mariji Pomočnici ter veselja, ki ga je s svojo navzočnostjo dopolnjeval sam Gospod Jezus.

 

sBP