INICIATIVA FMA Bled: V skrbi za najbolj uboge …

Čas, v katerem živimo, je močno zaznamovan s širjenjem bolezni Koronavirusa Covid-19. Njegove posledice so se na različne načine dotaknile vsakega človeka. In prav te razmere, nas po besedah papeža Frančiška, vabijo, da bi okrepili našo zavest, da smo »vsi bratje« in da je »za vse svet dovolj bogat, in srečni vsi bi bili, če kruh delil bi z bratom brat s srčnimi čutili.” (Simon Gregorčič)

Sestre hčere Marije Pomočnice z Bleda sejemo kot seme, skupaj z našimi sotrudniki centra Bled, to našo iniciativo v skrbi za najbolj uboge. Zavedamo se, da ne bomo rešili vseh stisk, ki jih doživlja svet. Zagotovo pa nam lahko uspe zmanjšati eno konkretno stisko, nemoč, trpljenje najbolj ubogih in na njihove obraze povrniti nasmeh. In to je dovolj!


Zato vabimo vse ljudi dobre volje, da z odvzemom domačih izdelkov iz kuhinje Marijinega doma, sodelujete z nami in podprete to našo iniciativo.

V poletnem času, ko imamo v Marijinem domu razne skupine bo za vas vedno pripravljeno:

  • več različnih vrst piškotov in marmelad.
    • Kruha v tem obdobju ne bo mogoče dobiti!!!

Možnost prevzema raznih marmelad in piškotov v poletnem času je V ČETRTEK med 16. in 18. uro pri sestrah FMA v Marijinem domu (Partizanska cesta 6, Bled) oz. po vnaprejšnjem telefonskem dogovoru tudi drug dan in uro (telefon: 070/610-249).

Vaš priporočen dar za vsak izdelek bo, razen za kritje najnujnejših stroškov, namenjen za eno od najbolj ubogih družin v Angoli, ki je ostala brez očeta. Tam namreč deluje naša misijonarka s. Zvonka Mikec.


Sprotne in dodatne informacije, zlasti glede odvzema izdelkov, bodo dosegljive na tem mestu ali na telefon: 070/610-249 (s.Martina).