Ljuba mati večnega življenja

Obhajamo mesec maj. Don Bosko je dejal:

“Zaupajte Jezusu v Najsvetejšem zakramentu in Marji Pomočnici in videli boste, kaj so čudeži.”

Zato okrepimo našo vero in zaupajmo … Marija nam bo rada pomagala.


Neki salezijanec pripoveduje naslednjo izkušnjo. Bilo je v Indiji, v salezijanskem otroškem domu, kjer je prebivalo veliko mladih. Otroci so tu hodili v šolo, se igrali in tudi spali so v salezijanskem zavetišču. Ker je bila hiša revna, je spalo v eni sobi tudi po 100 otrok. Soba, kjer je spal fant, o katerem je pripovedoval modri starec, je bila zelo preprosta. Tla so bila iz steptanega blata, stropa ni bilo, tako da si lahko videl lesene tramove, na katerih so bili položeni različni kosi strešne kritine. Postelje so bile ozke in imele so skromne blazine. Pa vendar vse to ni motilo otrok, da ne bi uživali v novem domu. Kot je navada v salezijanski hiši, so vsako jutro skupaj molili. Enako pred in po jedi in prav tako zvečer. Nekega večera se je stari duhovnik presenečeno ozrl proti postelji tega dečka, ker je deček klečal pred posteljo, medtem ko so drugi dečki bili že v posteljah. Bil je potopljen v molitev. Tako ni opazil presenečenega pogleda in še česa drugega. Kar naenkrat se je pojavil hrup in nemir okrog njegovo postelje. S tramov, ki so podpirali streho, je na njegovo posteljo padla kača. Kobra. Če bi bil fant v postelji, bi to pomenilo gotovo smrt. Kača bi ga ugriznila, še preden bi lahko kaj storil. Sedaj pa so njegovi prijatelji, ki so še ležali budni v sosednjih posteljah in videli, kaj se je zgodilo, obstopili posteljo, opasani s predmeti, ki so jim bili pri roki, s palicami, obleko, naramnicami, čevlji, in ‘obvladali’ kačo. V tem so se izurili v klatenju po okoliških gozdovih, kjer je vse polno podobnih plazilcev.

Stari salezijanec je bil začuden nad dogodkom. Deček, ki ga je smrt skoraj že držala za roko, je bil po dogodku povsem miren. Vprašal je dečka: »Kaj si počel, ko si klečal pri postelji?« Deček je odgovoril: »Molil sem k Mariji: Ljuba mati večnega življenja, reši mojo dušo pogubljenja. Trikrat in po vsakem vzkliku sem zmolil Zdrava Marija.«

Od takrat naprej je ta salezijanec mladim velikokrat priporočil to molitev za varstvo v sedanjem življenju in večno zveličanje.