Poletno dogajanje v Marijinem domu

Če bi v poletnih tednih poklicali sestre na Bled in jih vprašali, kako je pri njih, bi odgovorile: »Živaho! Marijin dom je kar naprej poln otrok, družin in drugih skupin.« Letos so se na Bledu poleg drugih programov odvili trije duhovno-počitniški tedni za osnovnošolce ter dva programa za družine. V salezijanskem duhu je odmevalo petje, smeh in Božja beseda.

Tokrat se je na programih govorilo o svetem Jožefu. Izvedeli smo, da njegovo ime pomeni: »Gospod naj doda«. Čeprav v Svetem Pismu ni zapisana nobena njegova beseda, pa je njegov zgled tako močan, da smo lahko ob njem črpali ves teden. Predvsem smo se ustavili ob zgledu njegove poslušnosti Božji volji. Zmogel je umreti svojim načrtom in sprejeti Božje. Prav tako je bil iznajdljiv, saj se je znašel, ko je bilo potrebno organizirati beg v Egipt. Tudi v Egiptu se je znašel in s pridnimi rokami preživljal svojo družino. Potem pa zopet opustil svoje načrte, zapustil Egipt in šel nazaj v Nazaret. Animatorji so za udeležence pripravili pravo dramsko predstavo, ena od animatork pa je napisala pesem o svetniku, ki je kot himna donela iz ust udeležencev in ji lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

Poletni programi vnesejo v Marijin dom na Bledu veliko veselja in življenja. Naj vsakega udeleženca tekom leta spremlja obilje Božjega blagoslova, priprošnja svetega Jožefa in Marijino varstvo.


This image has an empty alt attribute; its file name is Dogajanje-v-_MD_FMA-1024x819.jpg

Molitev, ki je spremljala udeležence programov (iz apostolskega pisma Patris Corde papeža Frančiška)