“Tebi jih zaupam.”

Mesec avgust je zaznamovan s praznovanjem zaobljub sester hčera Marije Pomočnice. 5. avgusta 1872 so v navzočnosti don Boska prve sestre izpovedale zaobljube popolne predanosti Bogu in mladim. Med njimi je bila tudi Marija Dominika Mazzarello, ki je pripovedovala svojim duhovnim hčeram: 

“Nekega dne sem se sprehajala po vzpetini, ki se imenuje Borgo Alto. Tam ni bilo drugega kot ena hiša. Ko sem se vzpenjala sem videla veliko stavbo, ravno takšno, ki je bila zgrajena nekaj let kasneje. Pred njo so se igrale deklice. Ostala sem začudena in zazdelo se mi je, da sanjam. Pomela sem si oči; in čeprav sem čutila, da sem budna, sem gledala začudena in se spraševala: ‘Kako to? Te stavbe ni bilo nikoli tu; jaz je nisem videla nikoli! In vendarle nisem zaslepljena! Kaj naj vse to pomeni?’ Takrat pa sem zaslišala en glas, ki mi je rekel: ‘TEBI JIH ZAUPAM!’

Bila sem navajena imeti kontrolo nad seboj, zato sem se hitro oddaljila od tam in poskušala, da ne bi več razmišljala o tem. Toda zdelo se mi je, da so te deklice vedno tam in da me kličejo. Še posebej vsakokrat, ko sem hodila po isti poti, se mi je zdelo, da jih še vedno slišim.

Nisem več vedela, kako naj se osvobodim te misli. Odločila sem se, da po spovedi vse to povem don Pestarinu. On pa me je prekinil še preden sem končala pripoved in mi je dejal, da je to le privid – ki je posledica moje bolezni. Celo prepovedal mi je govoriti o tem. Vsa zmedena sem odpravila domov, ne toliko zaradi dejanja spovednika, ampak zaradi misli, da tudi meni Bog zaupa veliko poslanstvo.

Naj sem se še tako trudila, da ne bi več razmišljala o tem, toda videnje, v katerem sem bila na čelu deklet in neznani glas: ‘TEBI JIH ZAUPAM!’ nisem mogla pozabiti.”

In to je bil povod, da je začela razmišljati o tem, da Jezus želi njeno popolno predanosti Njemu v služenju dekletom …