Duhovne vaje v tišini

OSEBNO VODENE DUHOVNE VAJE V TIŠINI

 

Duhovne vaje v tišini so izkušnja molitve, ki zajema iz Božje besede in se prepleta z življenjem.


Da bi mogli globlje vstopiti v oseben odnos z živim in ljubečim Bogom, se dan prepleta z:
- molitvijo, v katero smo uvedeni z
- razlago Božje besede, ki pomaga odkrivati ter prepoznavati vsakdanje življenje kot prostor Božjega razodevanja;
- poglabljanjem kakšne teme duhovnega življenja;
- pogovorom s spremljevalcem duhovnih vaj o poteku molitve, kar pomaga jasneje videti Božje delovanje v osebi, ki opravlja duhovne vaje, saj vsakdo hodi svojo pot.

 

Duhovne vaje potekajo v tišini. Zunanji molk razpoloži človeka za notranji molk, ki omogoča slišati Božji glas, ki tiho govori v srcu in opaziti ljubeč Božji pogled na (svoje) življenje.

 

V duhovnih vajah torej globlje spoznavamo Boga in odkrivamo sebe kot ljubljenega božjega otroka, v svoji krhkosti in veličini, grešnosti in odrešenosti ... in se okrepljeni v zaupanju, veri in ljubezni do Boga in sočloveka podajamo v vsakdanje življenje.

 

Datum v poletju 2020:
25.-29. 8. 2021

 

Kraj: Marijin dom, Partizanska cesta 6, Bled.
Namenjeno mladim nad 17 let in odraslim.
Prijavnica: na tej povezavi ali imperl.marija@gmail.com; 041 982 866.
Voditeljica: s. Marija Imperl

________________________________________

NEKAJ UTRINKOV PRIČEVANJ
Biti na osebno vodenih duhovnih vajah v tišini zame pomeni na novo sprejemati bližino in velikodušnost Boga, ki me ima neskončno rad.
Tina

Osebno vodene duhovne vaje v tišini so bile kratke, a so mi odprle povsem nov pogled na molitev. Izklopiti sebe, da lahko slišiš Boga, ni lahko. Skrbno izbrani svetopisemski odlomki, teološka razlaga, tišina in pogovor o molitvi so mi pomagali, da sem lahko sprejela, kar mi je Gospod v svoji neskončni ljubezni namenil dati.
Še enkrat hvala za čudovite duhovne vaje!
Urška

Pred leti sta me prijateljici vabili na duhovne vaje v tišini. »V tišini?! Ne ne, vidve kar pojdita,« sem jima odgovorila. A že čez eno leto je v meni dozorela želja po takšnih duhovnih vajah.
In sem šla. Najprej v Šentjernej, potem pa dvakrat na Bled.
Zame je to zelo močna izkušnja, ko se učim velikih reči: ponižnosti pred Gospodom, kakšna je pravzaprav veličina Boga, kako se prepustiti Njegovi zastonjski ljubezni ...
Težko bolj konkretno opišem, kar doživljam v sebi. Vem pa, da me takšen odmik napolni.
Tu se zgodi nekaj izredno lepega za mojo dušo. Bog se je dotakne na poseben način - nežno in očetovsko - in ji razodeva drobce modrosti.
Duhovne vaje v tišini so mi dale slutiti, da naša vera skriva ogromne zaklade. Tu sem začela okušati, da gre za nekaj več - da Bog Presega vse moje predstave. Zato takšno izkušnjo toplo priporočam vsakemu, ki išče globlji stik z Gospodom. Mogoče je koga tišine malo strah. Tudi mene je bilo, zato pa sem na prvo povabilo mojih prijateljic odgovorila nikalno. Sedaj pa se takšnih DV veselim in se vsakič znova v veselem pričakovanju sprašujem: Le kaj mi bo Gospod tokrat pripravil?
KristinaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon