Novo vino v nove mehove

27.08.2018 

 

V petek in soboto, 24. in 25. avgusta 2018, smo se vse sestre hčere Marije Pomočnice slovensko-hrvaške inšpektorije zbrale na Bledu na inšpektorialnem srečanju.

 


Na začetku nas je pozdravila inšpektorica s. Mojca Šimenc, zelo pa smo bile vesele tudi prisotnosti članice vrhovnega sveta s. Mire Peče. Cilj našega srečanja je bil, da se bolj utrdimo v veri in ljubezni do skupnosti ter poslanstva ter si povemo nekaj misli, ki nas bodo lahko vodile skozi leto.

Ob prebiranju in premišljevanju Božje besede, naših Konstitucij in dokumenta Novo vino v nove mehove smo osebno, v majhnih skupinah in vse skupaj molile in se pogovarjale o tem, kaj dobrega starega in dobrega novega najdemo v naših skupnostih in inšpektoriji, kaj nas veseli in česa se bojimo ali nas moti. Skupaj z Marijo in kot Marija smo odkrivale, kako je vse v Božjih rokah tudi takrat, ko nam je težko, ko nas kaj iznenadi in "vrže s tira". Zbrane po skupnostih pa smo načrtovale, katere male, a konkretne korake lahko naredimo v prihodnjem letu v svojem življenju, v skupnostih in v poslanstvu.

S tem srečanjem smo obeležile tudi 25. obletnico naše inšpektorije. Zahvalno sveto mašo je daroval salezijanski inšpektor g. Marko Košnik, ki nas je spodbudil, da naj še naprej z nam lastnim ženskim genijem bogatimo salezijansko družino in njeno poslanstvo med mladimi. Z uvodnimi besedami, ki so jih izrekle vse štiri sestre, ki jim je bilo v tem času zaupano vodenje inšpektorije, smo položile na oltar svoj spomin in svojo hvaležnost za vse, kar smo v teh letih živele, z Marijino hvalnico Magnificat pa smo slavile Gospoda za vse tisto, kar je in kar bo v nas in po nas velikega storil.

Besedilo: s. Katja B.

Foto: s. Zrinka M.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon