Papež Frančišek – 50 let duhovnik!

15.12.2019 

Rim. Na god sv. Lucije, 13. decembra, in za nas mesečni spominski dan sv. Marije Dominike Mazzarello je papež Frančišek praznoval zlati jubilej mašništva. Vrhovna predstojnica hčera Marije Pomočnice, mati Yvonne Reungoat, mu je v imenu celotne redovne družbe poslala naslednje voščilo:

 


Rim, 13. decembra 2019

Predragi papež Frančišek!

 

Z veseljem se pridružujem voščilom, ki jih boste prejeli s strani vesoljne Cerkve in drugih oseb, ki se hočejo zahvaliti Gospodu, da Vas je poklical v duhovništvo: da ste Oče in Pastir človeške družine.

V imenu vseh hčera Marije Pomočnice, ki smo navzoče na petih celinah, Vam zagotavljam našo bližino ob 50. letnici mašniškega posvečenja. Mislim, da je dar, ki Vam bo najbolj všeč in ga ob tej priložnosti pričakujete, goreča molitev za vse, kar Vam je pri srcu, za potrebe in edinost Cerkve; v velikem zaupanju to izročamo v roke Marije Pomočnice. Ona zelo dobro pozna želje tega svojega sina, ki se ji od nekdaj priporoča, jo prosi, jo ima rad in izžareva pristno ljubezen do Nje.

Res nam je lepo, ko vidimo, kako v vsej preprostosti, ki Vas označuje, pred vsakim potovanjem in ob vrnitvi pokleknete pred Marijo “Salus Populi Romani”: globoko sozvočje v tišini, pogled, ki se poveže z Njenim, Ona, ki Vas varuje, Vas brani, je skupaj z Vami romarica na številnih in zahtevnih apostolskih potovanjih.

Dragi papež Frančišek, Vi ste živa knjiga, kjer lahko vsak narod, vsak odrasli in mladenič/ka bere leporo in resničnost odrešenjske Besede, ki jo je prinesel Jezus.

Globoko sem Vam hvaležna za vaše učiteljstvo, ki od nas z evangeljsko vztrajnostjo pričakuje, da smo znamenja Očetove nežnosti in usmiljenja, posebno do najbolj ubogih, nemočnih, zapostavljenih. Hvala, ker ste pogumni pričevalec, ko neutrudno pozivate k miru, ljubezni, bratstvu, obrambi skupnega doma, ki je dolžnost in pravica vseh.

Vendar pa je še en pomemben datum: 17. december, Vaš rojstni dan. Ste vedno v naših molitvah, na poseben način pa še ob tem življenjskem prazniku. Gospoda hočemo prositi, naj Vam podari milost, da bi kmalu mogli obiskati tiste dežele, ki so Vam zelo pri srcu, pa Vam do sedaj še ni bilo dano, da bi jih obiskali.

Čutite mojo posebno bližino; ponižno Vas prosim, da blagoslovite našo redovno družbo, pa tudi mene, da bi mogle v veselju skupaj napredovati proti cilju, ki je svetost in bi bile tako rodovitno naročje, ki poraja novo življenje.

Predragi papež Frančišek, še enkrat Vam iz vsega srca in z veliko naklonjenostjo izražam voščilo, da bi te dogodke obhajali v globokem veselju, ki Vam ga bosta Bog in Marija Pomočnica v obilju podarjala.

Suor Yvonne Reungoat FMA

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon