Arhiv uvodnikov, 2019

16.04.2019  Velikonočno voščilo

Naše veselje izhaja iz gotovosti, da je "Gospod blizu" (Flp 4,5). On je blizu s svojo nežnostjo, usmiljenjem, odpuščanjem in ljubeznijo.

Zato je kristjan vesel, njegovo veselje pa ni površinsko in kratkotrajno, temveč je globoko in stanovitno, saj je Gospodov dar, ki življenje izpolni. (Papež Frančišek)

 

Naj bo Gospod še posebej v teh velikonočnih dneh blizu tudi vam in naj vam s svojim vstajenjem od mrtvih vedno daje čutiti svoje usmiljenje in ljubezen.

vsi v Marijinem domu


22.01.2019  Svetovni dan mladih v Panami

Od 17. do 27. januarja 2019 v Panami poteka Svetovni dan mladih. Vsake 2 ali 3 leta se mladi katoličani z vsega sveta srečajo na istem mestu, na Svetovnem dnevu mladih, ki je največji dogodek za mlade s celega sveta.

 

Papež Frančišek je za geslo srečanja izbral Marijin odgovor angelu, ki ji je napovedal rojstvo Božjega sina: »Glej, Gospodova služabnica sem, zgôdi se mi po tvoji besedi!« (Lk1,38) Marija je pot, ki nas vodi bližje k Jezusu; Panama pa posrednik, da se srečamo z Njim. Marijine besede so pogumen in velikodušen »da;« izreče pa ga tisti, ki je razumel skrivnost poklicanosti: iti preko sebe in se postaviti v držo služenja.

V video poslanici ob letošnjem srečanju v Panami je papež mlade spodbudil, da naj vsak s pogumom »vstopi v svojo notranjost ter vpraša Boga: 'Kaj hočeš od mene?' Pustite, da vam Gospod spregovori, in videli boste, da se bo vaše življenje spremenilo ter napolnilo z veseljem.«

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon