Bled pod drobnogled v zgodovini

09.07.2010 

»Ne grem domov!« je vzklikala najmlajša udeleženka ob zaključku počitniškega tedna »Bled pod drobnogled v zgodovini«, ki je potekal od 27. junija do 2. julija 2010 v Marijinem domu pri sestrah HMP. Plamen veselja, ki smo ga skozi teden prižigali nas je prijateljsko povezal.


Plamen nas bo v prihodnosti spominjal na skupno čofotanje v Blejskem jezeru, obisk na Blejskem gradu in v veslaškem centru, lokostrelstvo, plezanje v adrenalinskem parku, navdušeno petje, ... V zgodovino smo vstopili skozi časovni stroj, ki nas je dodelil v skupine poimenovane: Ledena, Kamena  in Železna doba. Znotraj teh skupin smo ustvarjali, tekmovali, pripravljali molitev in skrbeli za red in čistočo. Vsako jutro sta nas v dvorani pričakala Tik in Tak, ki sta nam posredovala kratko sporočilo, ob katerem smo skozi dan razmišljali. Skupaj s sestrami Majdo in Martino pa smo prižigali plamen duhovnih sadov in odkrivali življenje svetnikov, ki so nam zapustili zgled veselega in navdušenega življenja v dialogu z Bogom in bližnjimi.

Zgodovino počitniškega tedna 2010 smo skupaj s starši zaključili s slovesno sveto mašo in predstavitvenim programom, ki je povzel vse dogodivščine in razkril, da je tudi med nami veliko talentov.


Barbara Močenik

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon