Pripravljalni vikend na Bledu

27.04.2013 

Zadnji vikend v aprilu so pri sestrah hčerah Marije Pomočnice na Bledu potekale priprave na počitniške programe za otroke in mlade, ki se bodo odvijali junija in julija v Marijinem domu. Srečali smo se animatorji, ki bomo sodelovali na Duhovno počitniškem tednu "Bled pod drobnogled v poeziji in prozi" in mentorji, ki bomo sodelovali na tednu Počitniškega učenja tujih jezikov.


Naše srečanje se je pričelo v petek zvečer. Najprej smo se med seboj spoznali, povečerjali, nato pa se lotili dela. Preko kratkega intervjuja, ki ga je izvedla s. Martina, smo se bolje spoznali in zbrani družbi zaupali od kod smo, kaj študiramo oz. katero srednjo šolo obiskujemo ter tako ustvarili sproščeno vzdušje.
Nato smo preko kratke dinamike risanja našega veselja in sreče, udeleženci dobili dragoceno lekcijo, ki nam bo še kako prav prišla, ko bomo teden preživeli z mladimi. Nauk je povezan z don Boskom, ki je dejal: "Jaz rišem skico, vi pa boste dali barve." Kar pomeni, da bomo otroke in mlade usmerjali z vero, razumom in ljubeznijo, sami pa bodo delali in dali barvo svojemu življenju.

Zatem smo si ogledali prvi del filma o don Bosku, ki nam bo služil kot vodilo tako na duhovno počitniškem tednu Bled pod drobnogled v poeziji in prozi, kot tudi na tednu počitniškega učenja tujih jezikov.
V soboto dopoldne smo si ogledali drugi del filma in, tako kot dan poprej, tudi pokomentirali nekatere dogodke iz don Boskovega življenja, ki so bili prikazani v filmu. Prav tako smo se naučili, da je don Bosko mlade najbolj pritegnil s svojim pogumom, zaupanjem vanje, veseljem ter jim dal tisto, kar so potrebovali - hrano, šolo ali delo ter vero.
Nato smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je pripravila seznam velikih iger, druga skupina pa je pripravila delavnice.
Po obedu smo se odpravili na krajši sprehod, da smo se malo sprostili in si ogledali blejske lepote. Po vrnitvi smo se razdelili glede na teden, na katerem bomo sodelovali in dodelali program.
Sledil je še zaključek in vrnitev domov.

Urška Vidmar

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon